Site icon Dijital Tekerlek

Geely Xingyue L yeni amiral gemisi olarak tanıtıldı

Geely Xingyue L yeni amiral gemisi olarak tanıtıldı 14

Geely Xinyue L modeli markanın yeni amiral gemisi SUV modeli olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizide göz atalım.

Şangay Otomobil Fuarı tüm markalar için olduğu gibi Volvo markasının sahibi Çin markası Geely içinde bir hayli önemli. Bununla birlikte marka yeni amiral gemisi SUV modelini fuar süresi içerisinde tanıtmakta.

Modele marka tarafından “zaman ve mekanda hızlanan” ismi verilmekte. Bununla birlikte marka kendi felsefeleri doğrultusunda oldukça büyük bir SUV modeli tasarladıklarını da belirtmekteler.

Geely Desing Başkan Yardımcısı Guy Burgoyne model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “2020’de, yeni tasarım dili ve bir fikri gerçeğe dönüştürme tutkusuyla süper premium ve rafine bir SUV konsepti tasarladık,”  “Bugün, bu süper premium konsept Xingyue L haline geldi.”

Modelin tasarımı nasıl ?

Modelin tasarımına bakıldığında elbette güncel tasarım detaylarından olan keskin tasarım detayları mevcut. Bununla birlikte model genel olarak Audi Q8 modeline benzetilmekte. Ayrıca modelin jantlarının da Volkswagen tarafına benzediği bir başka düşünce.

Dışardan oldukça cüsseli olan modelin elbette teknoloji tarafı da oldukça kuvvetli. Bununla birlikte model ikinci seviye otonom sürüş yeteneklerine sahip. Ayrıca modelin insansız bir vale sistemi ile gelmesi beklenmekte. Fakat bazı detaylar seyrek kalabiliyor. Model Xingyue L modeli uygun noktaları 200 metrelik alan içerisinde kendisi bulup park edilebilmekte.

Marka modelde 12 ultrasonik radarın, 5 milimetre dalga radarına, 4 adet yüksek çözünürlüklü çevre görüş kamerasına, 1 adet monoküler kameraya, 1 araç kamerasına, 1 iç kamera ve 24 çevresel sensör kullanmakta.

Geely Xingyue L teknik özellikleri

Model motor tarafında Volvo ve Geely işbirliği ile geliştirilen 215 beygir gücünde 2.0 litrelik motora sahip. Bununla birlikte alıcılar aynı motorun 235 beygirlik daha güçlü versiyonunu alma şansına da sahipler. Ayrıca modelde bu güç değerlerini BorgWarner’ın altıncı nesil dört tekerlekten çekiş sistemini kullanılmakta.

Son olarak modelin önümüzdeki hafta Çin pazarına sunulması beklenmekte. Markanın model ile ilgili önemli hedeflerinden birisi de; küresel pazarın tamamında modeli satışa sunmak.

“Lexus ES makyajı Şangay Otomobil Fuarı’nda duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version