Site icon Dijital Tekerlek

Geely, Guinness Dünya Rekorunu Kırdı

Geely, Guinness Dünya Rekorunu Kırdı 3

Geely, Çin Yeni Yılı Kutlamaları kapsamında yaptığı gösteri ile En Büyük Araba Mozaiği Guinness Dünya Rekorunu kırdı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Öküz Yılı kutlamaları kapsamında Çinli otomobil üreticisi olan marka tarafından yapılan rekor denemesi başarıyla sonuçlandı. Bu sayede marka En Büyük Araba Mozaiği Guinness Dünya Rekorunu da kırmış oldu.

750 adet Geely Emgrand modelleri ile dev bir öküz kafası oluşturulması 30 saatten fazla sürdü. Aşağıdaki görsellerde görebileceğiniz şekilde; koyu renkli arabalar ile öküzün kafası oluşmakta. Bununla birlikte arka planı oluşturmak adına beyaz renkteki araçlar koyu araçların etrafında yer almakta.

Geleneksel Çin takvimine göre 12 Şubat 2021 tarihine göre Yeni Yıl ve Çin Bahar Şenliği’nin ilk günü. Ayrıca bu yılın burcu olan Öküz yılı temsil etmekte.

Çin’deki Geely Emgrand tarafından düzenlenen mozaiğin tamamı mevcut olan rekor 7.070,26 metrekareyi kırmak içi 8.456,00 metrekare boyutunda. Bu hedef doğrultusunda marka rekoru kırmayı başardı.

Ayrıca marka tarafından yapılan modelin görünümü de oldukça güzel. Son olarak arabalar arasındaki mesafe 20 santimetreyi aşmamakta.

Geely rekoru

“2021 Avrupa’da yılın otomobili sizce hangisi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version