Site icon Dijital Tekerlek

Geçmişten Günümüze: Tesla Model S

Geçmişten Günümüze: Tesla Model S 5

İlk tanıtıldığında tüm dört tekerlek sektöründe büyük bir etki yaratan Tesla Model S bir çok ödüle layık görüldü. Tesla bu başarısı ile yerinde saymayıp her yıl yeni teknolojiler ile hem araçlarını geliştirdi hem de kendinden daha çok söz ettirdi. Bu yazıda ilk olarak 2012 yılında tanıtılan Tesla Model S’in yıllar içindeki değişimini derledik.

2013 Model S P85+’in Çıkışı

Tesla Model S P85+

Araç 2013 yılında getirdiği gündüz sürüş farları ile büyük ses getiren Tesla, ilerleyen dönem bu farları bir hizmetden ziyade standart donanım haline getirdi. O yıl çıkan paketin içinde; 7 yıl boyunca sürecek harita desteği, bellekli koltuklar ve anahtar olmadan giriş gibi fonksiyonlar vardı. Bellekli koltuklarda dört tekerlek, kullanıcının koltuk açılarını belleğine alarak kolaylık sağlıyordu. 40 kilowatt’lık kapasitesi ile eleştirilen firma tanıttığı, P85+ ile 60 kilowatt’lık bir kapasitenin yanında 0-100 arasını 4.2 saniye giden bir dört tekerlek tanıtmış oldu.

2014, Auto-Pilot teknolojisi

2014 Eylül’ünde ek seçenek auto-pilot özelliği ek seçenek oldu. Aynı yıl üretilen yeni Model S’lerde bu teknolojiye yardım eden donanımlar içermesine rağmen, teknoloji ekstra bir fiyat ile etkin hale geliyordu.

2015, P90D için duyurulan Ludicrous

Tesla Model S P90D

Ludicrous modu sayesinde yeni motorlarda 0-100 arası 3.1 sn’den 2.8 sn’ye düştü. Fakat bu modu kullanabilmek için ekstra olarak 10 bin dolar harcamak gerekiyor ve sadece Model S P90D modelleri için kullanılabilirdi. Tesla yıl devam ederken 70 kilowattlık bir pili Model S 70D için piyasaya sürdü.

Dijital Tekerlek | Twitter
Exit mobile version