Site icon Dijital Tekerlek

Fransız Girişimciden “Ekonomik” Dönüşüm Yöntemi

Fransız Girişimciden “Ekonomik” Dönüşüm Yöntemi 2

Dünyada yarattığı etkiyle adından sık sık söz ettiren elektrikli otomobiller birçok kişinin ilgi odağında. Kimileri bu otomobilleri sürüş keyfinden yararlanmak için kimileri ise çevreye duyduğu hassasiyet nedeniyle sahip olmak istiyor. Bazıları ise ekonomik açıdan bu otomobilleri pahalı bulduğundan dönüşüm fikrine sıcak bakıyor. Peki nedir bu dönüşüm ? Dönüşüm, standart otomobillerin elektrikli araca dönüştürülmesi. Tabi bu iyileştirme işlemi oldukça pahalı bir işlem. Bu haberimizde sizlere Fransız bir girişimcinin benzinli araçları elektrikli hale getirmenin ucuz bir yolunu bulduğundan bahsedeceğiz🔎…

İnce işçilik istenen bu dönüşüm işlemi genelde drag yarışlarında kullanılan klasik otomobillere uygulanıyor. Oldukça yüksek maliyetlere sahip bu işlemin kolay bir yolunu bulduğunu iddia eden Fransız girişimci, 8500 euro karşılığında bu işlemi gerçekleştirebilecek. Hatta yazılan haberlere göre Fransa’daki eski araçların iyileştirilmesi için verilen destek ile beraber bu işlemin 5000 euro civarına yapılabileceği söyleniyor👏🏻.

Transition-One

Geçen ay 2009 model Renault Twingo aracını, otomobil parçası satan bir tedarikçiden Tesla piller alarak elektrikli araç haline getiren şirket bu sayede aracın menzilinin artık 180 km’ye sahip olduğunu belirtiyor. Araçta kullanılan pillerden bir tanesi ön tarafa diğer ikiside benzin deposunun olduğu arka tarafa konulmuş. Yapılan bu dönüşüm işlemi 1 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmiş. Ayrıca bu dönüşüm işlemi sonrasında sistemin toplam ağırlığının 120 kg olduğu belirtiliyor🔋🚗.

Şirketin dönüşüm kapsamında destek verdiği bazı modeller; Renault Twingo II, Fiat 500, Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo ve Volkswagen Polo… gibi. Şirkete göre bu araçlar 100 km menzile ve 120 km/s sürate sahip🚗🚙.

Şirket henüz ekonomik olmadığını düşünüyor. 💸

Şirket yeteri kadar desteği alabilirse 2020 yılı içinde 4 bin araca dönüşüm işlemi yapacağını belirtiyor🛠.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun
Exit mobile version