Site icon Dijital Tekerlek

Fransa Grand Prix’sinde gülen taraf Max Verstappen oldu

Fransa Grand Prix'sinde gülen taraf Max Verstappen oldu 1

Max Verstappen, 2021 Fransa Grand Prix’sini kazanarak kariyerinde on üçüncü zaferini elde etti. Yarışın detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yarışa polden başlayan Verstappen başlangıçta yaptığı hatayı telafi ederken; yarış severlere oldukça güzel bir seyir zevki yaşattı. Bununla birlikte Verstappen kariyerindeki on üçüncü galibiyete Fransa GP’sinde ulaştı.

Fransa Grand Prix’sinde podyuma kimler çıktı?

https://youtu.be/u2DVzN6_Kss

53 tur süren yarışın ardından Red Bull Racing tarafında Max Verstappen yarışı lider, Sergio Perez ise üçüncü sırada tamamladı. İkinci sırada Mercedes tarafında yarışan Lewis Hamilton yer aldı. Bununla birlikte iki farklı yarış stratejisini izlemek bizleri oldukça heyecanlandırdı. Lewis Hamilton tek pit stop yaparken, Max Verstappen iki pit stop yapıp daha hızlı tur atmayı tercih etti. Bu iki strateji arasında başarılı olan taraf Red Bull Racing oldu.

Dördüncü sırada Valtteri Bottas yer aldı. Bununla birlikte McLaren tarafında Lando Norris beşinci, Daniel Ricciardo ise altıncı sırada yer aldı. Yedinci sırada Alpha Tauri tarafından Pierre Gasly, sekizinci sırada ise Fernando Alonso yer aldı. Son iki puan alan isim ise; dokuzuncu sırada yer alan Sebastian Vettel ve hemen arkasında yarışı tamamlayan Lance Stroll oldu.

Max Verstappen yaptığı ekstra pit stop ile birlikte oldukça geri düşse dahi her tur tempolu sürüşü ile birlikte Hamilton’u yakalayıp sonrasında da kolay bir şekilde geçmeyi başardı. Diğer taraftan lastikleri Valtteri Bottas tarafından daha iyi olan Sergio Perez, lastik avantajı ile birlikte son turlara girerken üçüncülüğü ele geçirmeyi başardı. Ayrıca Fransa GP’sinden Ferrari tarafı herhangi bir puan çıkartamadı.

Son olarak farklı bir strateji izleyerek yarışı kazanan Max Verstappen tüm izleyenlere oldukça güzel bir yarış izletti. Ayrıca belirtmek gerekir ki; hem Red Bull Racing hem de Mercedes tarafı hatayı kabul etmeyen Fransa Grand Prix’sinde birbirlerini oldukça zorladı.

“Brabus 900 Rocket Edition G Serisi tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version