Site icon Dijital Tekerlek

Frankfurt’ta Bir SUV: 2020 Land Rover Defender

Frankfurt'ta Bir SUV: 2020 Land Rover Defender 5

Modernleşen dünyamızda ilkellikten kalan bir şey istemeyiz değil mi? Frankfurt 2019 otomobil fuarında tanıtılan Land Rover Defender, uzun bir aradan sonra farklı bir tarzda karşımıza çıkıyor…

Tasarımı uzun bir süre önce sızdırılan arazi aracı Defender, eski nesil araçların tasarımına hafif dokunuşlar yapılarak daha modernize bir hale getirilmiş ve daha kaslı bir görünüşe sahip olmuş. Defender 90 ve 110 olmak üzere iki ayrı gövde alternatifi sunulan SUV’ın Defender 90’nda 6 kişi oturabilmekte iken, Defender 110 modelinde 5+2 oturma kapasitesi sunuluyor. 

Frankfurt’ta firmanın verdiği bilgilere göre Lande Rover‘ın Defender’I S, SE, HSE, First Edition ve Defender X olmak üzere 5 farklı donanım seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Araçta kişiselleştirmeyi ön plana çıkaran firma, Explore, Adventure, Country ve Urban seçenekleri ile kullanıcılara farklı dünyaları vaad ediyor. 

Dijital Tekerlek | Instagram

Land Rover Defender mimari olarak D7X ile destekleniyor. D7X mimarisi hafif alüminyum monokok yapısı ile araca sert bir gövde yapısı sunuyor. Ayrıca araçta dört tekerlekten çekiş sistemi , iki vitesli otomatik şanzıman ile opsiyonel aktif kilitleme arka diferansiyeli de bulunuyor. 

Arazi severler için 10 numara 5 yıldız

Defender için farklı motor seçenekleri tabii olarak sunuluyor. 6 silindirli motor ile yarı hibrit teknolojisini birleştiren P400 versiyonu ve 4 silindirli benzinli motor ile piyasaya sürülen P300 modeli seçenekler olarak karışımıza çıkıyor. Ayrıca yakıt tasarrufu için benzinliye alternatif olarak sürücüye 4 silindirli dizel D200 ve onun abisi D240 versiyonu sunulmuş. Önümüzdeki yıl itibari ile de yüzde yüz elektrikli şarj edilebilen hibrit (PHEV) versiyonu satışa sunulacağı söyleniyor. 

Sıradanlıktan uzaklaşan 2020 Land Rover Defender, Amerika’da 49 bin dolar ile sahibine kavuşacak. Ne diyelim kullanıcılara hayırlı olsun 😊

Exit mobile version