Site icon Dijital Tekerlek

Formula E, için elektrikli güvenlik aracı tanıtıldı

Formula E, için elektrikli güvenlik aracı tanıtıldı 23

Formula E bu sezon yarışlar içerisinde güvenlik aracı olarak elektrikli Mini’nin değiştirilmiş bir örneğini kullanmayı planlamakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka güvenlik aracı olarak kullanılacak modelde bazı değişiklikler uygulamakta. Bununla birlikte Hız Belirleyici’de bazı değişiklikler söz konusu olmakta. Ayrıca modele eklenen takla kafesi, yarış koltukları ve altı noktalı koşum takımları bulunmakta. Elbette model ağırlık olarak hafifletilmekte.

Formula E güvenlik aracı “Mini” teknik özellikleri

Model batarya ve motor kurulumu ile 182 beygir güce Nm tork değerine sahip. Ayrıca yukarıda da bahsettiğimiz ağırlığı azaltmaya yönelik çalışmalar ile model 130 kilogram daha hafif. Bununla birlikte model 1.230 kilogram ağırlığında.

Modelin hem ön hem de arka apronları eskisinden daha hafif. Ayrıca ön ızgarada yer alan ön ayırıcılar ve yeni fren soğutma açıklıkları oldukça iyi iş çıkarmakta. Bununla birlikte gösterişli ışıklar motor kaputuna entegre edilmekte.

Peki ya tasarımı nasıl ?

Tasarıma baktığımız vakit elbette mütevazı olmayan bir tasarım bizleri beklemekte.

Model jant tarafında renk açısından tamamlayıcı olan 18″ boyutunda turuncu, dövme alaşımlı jantlara sahip. Bununla birlikte yan etekler de oldukça mütevazi olarak tasarımı tamamlamakta. Ayrıca arka tarafta yer alan arka kanat modelin tasarımını oldukça güzel tamamlamakta.

İç kısıma baktığımız vakit çift yarış koltuğu bulunmakta. Direksiyon simidi, pedallar gibi detaylarda bulunan karbon fiber kaplamalar oldukça güzel görünmekte.

Son olarak markanın patronu Bernd Körber model ile ilgili şu cümleleri kullanmakta; “Mini Electric’in bu ekstrem versiyonu, Formula E’deki güvenlik aracı olarak geliştirildi, bu nedenle açık bir şekilde kamuya açık yollarda kullanılmak üzere tasarlanmadı,” diye açıklıyor. “Ancak, JCW markasının elektrifikasyonu ile alabileceğimiz yollardan birini ortaya çıkarıyor.”Benim için mesaj açık: elektrifikasyon ve John Cooper Works uygun” diye ekledi.

“Yeni 2022 Volkswagen Amarok taslak olarak ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version