Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1’de Hollanda GP heyecanı bu hafta yaşanıyor!

Formula 1'de Hollanda GP heyecanı bu hafta yaşanıyor! 5

Formula 1 bu hafta sonu Zandvoort’ta yaşanacak olan Hollanda GP heyecanı büyük bir merakla bekleniyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bu hafta son şampiyon Max Verstappen’in memleketinde koşulacak olan yarış; halihazırda en yakın rakibi olan Charles Leclerc ile arasında 93 puan fark var. 93 puanlık fark ile gelen rahatlık ile Verstappen, bu yılda şampiyonluğun en büyük adayı. Bununla birlikte kalan son sekiz yarışta gösterilecek performansların son sıralamayı belirleyeceğini de belirtmek gerekiyor.

Hollanda GP saat kaçta?

2 Eylül cuma günü başlayan antrenman seansları sonrasında 3 Eylül cumartesi günü yapılacak olan antrenman seansları sonrasındaki sıralama turları ile pole pozisyonunun sahibini göreceğiz. Yarış ise 4 Eylül Pazar günü saat 16:00’da başlayacak. Ülkemizde yarışı S Sport 2, S Sport, S Sport+ ve F1 TV üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz.

Halihazırda puan tablosuna baktığımızda; Max Verstappen 284 puan ile şampiyonada birinci olarak yoluna devam ediyor. İkinci sırada ise diğer Red Bull pilotu Sergio Perez 191 puanla takım arkadaşını takip ediyor. Üçüncü sırada ise Ferrari pilotu Charles Leclerc 186 puanla takipte.

Markalar şampiyonasına baktığımızda ise Red Bull zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. 475 puana sahip olan Red Bull tarafının en yakın takipçisi 357 puan ile Ferrari. Üçüncü sırada ise 316 puan ile Mercedes bizleri bekliyor.

“Rivian ile kamp yapmaya hazır mısınız?”

Exit mobile version