Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 Taraftarları İnceleme Altında!

Formula 1 Taraftarları İnceleme Altında! 1

Formula 1’in teknik işlerden sorumlu direktörü Pat Symonds, Avrupa merkezli motorsporları kanalına formula 1 taraftarları ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Yarış zamanında formula 1 taraftarlarının duygu yoğunluklarını ve değişimlerini incelediklerini söyleyen Symonds, insanlardaki duygu değişiklerinin yarıştan yarışa farklılık gösterdiğini söyledi.

Symonds, “Her zaman Formula 1’de olan tek amacımız yarışın tutkulu ve heyecanlı geçmesidir. Yarış esnasında seyircilere belirli kabloları bağlamaya başladık ve insanlardaki duyguların ise her saat, her dakika artıp azaldığını gözlemlemiş olduk. Yaptığımız tüm bu analizler de organizasyon düzeninin ne şekilde yapılması hakkında bizlere bilgi vermiş oldu.”

“Bilimsel açıdan bakarsak, kabloları yarış severlere başladığımız zaman onların galvanik deri tepkimelerini analiz ederek derinin terleme düzeylerine göre her seyircinin yarışın başlarında veya sonlarında heyecanlarının değişik ölçülerde olduğunu gördük. Gördüklerimiz de bizlere hangi noktalara daha çok parmak basmamız gerektiği hakkında ön bilgi verdi.”

“Örneğin, olası kaza durumunda veya teknik bir sorun olduğunda piste çıkan ve araçları arkasına toplayan güvenlik aracı (SC), her insanda aynı duyguyu yaratmıyor. Bazı formula 1 taraftarları bu duruma karşın çok heyecanlanırken bazıları ise yarıştaki ruhu öldürdüğünü düşünüyor.”

“İnsanlarda çok ilginç duygu reaksiyonları olduğunu saptadık. Örneğin medya, eğer yarışın sonu güzel bittiyse bunu dünyaya yayıyor. Fakat yarışın ortası veya başları heyecanlı ise bunu yaymaya gerek duymuyor. Diğer sınıfta olan insanlar da var. Yarışın başlarını ve ortalarını daha çok seviyorlar.”

İlginizi Çekebilir: 2020 Formula 1 Yarış Saatleri Açıklandı

“2019 sezonu, enerjisi çok yüksek yarışlara ev sahipliği yaptı. Örnek vermek gerekirse Almanya, Brezilya yarışları taraftarların heyecanlarını ve morallerini tavan yaptırdı. Bu yarattığınız ekosistemi tüm yarışlara yansıtamazsınız. Takvimde yer alan 21 yarışın 21’i de böyle geçmez. Ancak seyircilere yarış zevki vermek için çaba harcamalısınız. Yarışların yarısından fazlası yüksek enerji yaratmalı. Çünkü motorsporları yüksek heyecan gerektiren bir spor çeşididir.” ifadelerini kullandı.  

Exit mobile version