Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 Takımları, Yeni Çağa 2022’de Geçmek İstiyor!

Formula 1 Takımları, Yeni Çağa 2022'de Geçmek İstiyor! 1

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yer alan 10 takımın takım patronları FIA ile birlikte yapılan telekonferansta bazı kararların hızlıca verilmesini istediler. 

Dünyayı kasıp kavuran pandemi salgını olan korona virüsten dolayı Formula 1 yönetimi Avusturalya GP başta olmak üzere birçok yarışı iptal etmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine F1 takımları 2021 yılında geçilmesi planlanan yeni çağdaki kuralların 2022’ye ertelenmesi için FIA ile istişarede bulundular. Bunun nedeni takımların araçları için yaptığı teknik geliştirmelerin eşit şartlarda gitmiyor olması. Çünkü Formula 1’in en güçlü takımlarından biri sayılan Ferrari, İtalya’da korona virüsten kaynaklı vakaların ve ölümlerin oldukça hızlı artmasından dolayı fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. 10 takım da bu sene yapılacak yarışların azlığının farkında ve bu durumu kendi lehlerine çevirmek istiyorlar çünkü tüm sene boyunca bu otomobile yatırım yaptılar ve araçlarının sınırlarına sonuna kadar çıkmak istiyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda dokuz takımın birlik içinde anlaşmaya vardığı ancak fabrika takım olan Ferrari’nin düşünmek için biraz daha zaman istediği belirtildi. Formula 1 idaresi ilerideki günlerde tam karar verebilmek için bir daha toplanacak. 

   Bugün akşam saatlerinde Formula 1 yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre Monaco GP’si de 1954 yılından beri ilk defa Formula 1 yarış takviminde yer almayacak. Sonuç olarak bakıldığında yeniden bir değişiklik yapılmaz ise ilk yarış 7 Haziran Azerbaycan-Bakü GP’sigibi gözüküyor. 

FIA yönetimine telekonferansta iken yapılan zorlamalardan biri de bütçe kısıtlamasıydı. Takımlar zaten dünya genelinde insanları paniğe sürükleyen virüsten dolayı mali açıdan sıkıntı çekmeye başlamışken FIA’dan da bu konuda anlayış göstermesini istediler. Ancak FIA geri adım atmayarak gelecek seneden itibaren bütçe kısıtlama kuralının getirileceğini söyledi. 

2021 yılında geçilecek olan yeni çağın 2022’ye ertelenmesinin ardından bu olaydan şanslı çıkan tek marka Formula 1’in lastik tedarikçisi Pirelli gibi görünüyor. İtalyan lastik üreticisi zaten virüsten dolayı büyük bir ekonomik darbe almışken yeni 18 inçlik lastiklere pek de önem veremeyeceği aşikar. 

Exit mobile version