Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix’sinde Max Verstappen sahnede!

Nefes kesen Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix’sinde gülen taraf Max Verstappen oldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yarışa dördüncü sırada başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, kıyasıya mücadele ettiği Charles Leclerc’in önünde galibiyete ulaştı. Bununla birlikte Charles Leclerc ikinci sırada yer alırken; podyumu Carlos Sainz tamamladı.

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix sıralama turları

Haas tarafında Mick Schumacher, sıralama turunda yaptığı kaza nedeniyle yarışa katılamazken; AlphaTauri tarafında genç pilot Yuki Tsunoda da motordan kaynaklanan sorun nedenyle gridde yer alamadı. Bu nedenle yarış 18 sürücünün katılımıyla gerçekleşti. Bununla birlikte sıralama turlarının şüphesiz en büyük sürprizi Lewis Hamilton tarafında görüldü. 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton yarışa 15. sırada başladı.

İlk üç

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix’si detayları

Yarışta ve öncesinde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle bir çok sürücü terslikler yaşadı. Bu tersliklerin yanında ise ön sıralarda oldukça keyifli bir mücadele izleme fırsatını Charles Leclerc ve Max Verstappen Formula 1 severlere sundu. Bununla birlikte devreye giren sanal güvenlik aracı öncesine kadar Leclerc liderliğinde devam eden yarışta Leclerc ve Verstappen arasındaki fark ortalama 1.5 saniyenin biraz üzerinde devam etti. Danniel Ricciardo’nun yaşadığı sorun ile devreye giren sanal güvenlik aracının ardından; Verstappen temposunu yükseltere Leclerc’i yakaladı. Leclerc son viraj öncesinde DRS avantajını ele almak adına Verstappen’in hemen arkasında kalarak DRS aktivasyonu ile liderliği tekrar ele aldı. Ancak Verstappen’de aynı hamle ile liderliği yeniden ele geçirdi. Yarışın kalanında Monakolu pilot Verstappen’in ensesinde olsa da; Verstappen hata yapmayarak yarışı birinci sırada tamamladı.

“2022 Opel Mokka Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri”

Exit mobile version