Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 Japonya Grand Prix’si iptal edildi

Formula 1 Japonya Grand Prix'si iptal edildi 1

Formula 1 Japonya Grand Prix’si Japonya tarafındaki pandemik koşullar nedeniyle 2021 yarış takviminden çıkartıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Birçok değişiklik gördüğümüz 2021 Formula 1 takviminde Japonya Grand Prix’si bir kez daha iptal edildi. Geçtiğimiz senede iptal edilen yarışın bu yıl 10 Ekim tarihinde Suzuka’da gerçekleşmesi bekleniyordu. Fakat artan vakalar ve kötüleşen pandemik ortam nedeniyle yarış bu senede takvimden çıkartıldı.

İptal edilen Japonya Grand Prix’si ile ilgili gelen açıklamalar

 “Japonya’daki organizatör ve yetkililerle devam eden görüşmeleri takiben, Japon hükümeti, ülkedeki pandeminin devam eden karmaşıklıkları nedeniyle bu sezon yarışı iptal etme kararı aldı.” 

“F1 şu anda revize edilmiş takvimin detayları üzerinde çalışıyor ve önümüzdeki haftalarda nihai detayları açıklayacak.

“F1, bu yıl ve 2020’de süregelen belirsizliklere uyum sağlayabileceğimizi ve çözümler bulabileceğimizi kanıtladı ve bu yıl ve sonrasında F1 etkinliklerine ev sahipliği yapacak lokasyonlardan gelen ilgiden heyecan duyuyoruz.”

Japonya yarışı ile birlikte bu sene takvimde toplamda beş adet yarış iptal edildi. Bu yarışlar; Avustralya, Kanada, Çin ve Singapur ülkelerinde gerçekleşmesi planlanan yarışlardı.

Sezon her sene olduğu gibi, yaz tatilinin ardından; Spa-Francorchamps’taki, Belçika Grand Prix’si ile normal bir şekilde devam edecek.

Son olarak puan durumunda Mercedes-AMG sürücüsü Sir Lewis Hamilton ikinci, Red Bull-Honda sürücüsü Max Verstappen ise ilk sırada yer alıyor.

“Audi Formula 1 katılımına çok yakın!”

Exit mobile version