Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 İstanbul Park’da! Tarih belli oldu!

Formula 1 İstanbul Park'da! Tarih belli oldu! 1

9 senelik uzun bir aradan sonra Formula 1 sonunda İstanbul Park’a geri döndü. En son 2011 yılında ülkemizde düzenlenen Formula 1, FIA’nın Amerika kıtasındaki değişikliklerden sonra ülkemize dönüyor.

Amerika kıtası 2020 F1 yarışlarına ev sahipliği yapamayacak

Yukarıdaki haberden de detaylarına ulaşabileceğiniz şekilde Formula 1 Amerika kıtasındaki yarışları iptal etme kararı almıştı. Bu kararın ardından İstanbul Park yetkilileri FIA ile iletişimde olduklarını belirtmişlerdi. Hep bir ihtimal olarak düşünülen Formula 1 Türkiye yarışları artık kesinlik kazandı. Bloomberg HT TV kanalında yayınlanan Spor Saati programında Fatih Altaylı’nın yüzde 99.99 olarak açıklamasını Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı yüzde yüz olarak güncelledi ve Formula 1 İstanbul Park yarış tarihi kesinleşmiş oldu.

Formula 1 Türkiye Grand Prix tarihi belli oldu!

Formula 1 Türkiye Grand Prix’i 13-14-15 Kasım tarihlerinde İntercity İstanbul Park’da seyircili olarak gerçekleştirilecek. Pandemi dolayısıyla İntercity İstanbul Park’dan resmi bir açıklama yapılmadı henüz. Hem FIA’nın hem de İntercity İstanbul Park’ın önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapması bekleniyor.

Güncelleme

25 Ağustos’ta Tuzla uzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: “Formula 1 yeniden Tuzla’da!” şeklinde açıklama yaptı. 14:00’da resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Siz Formula 1 Türkiye Grand Prix’i hakkında ne düşünüyorsunuz? İntercity İstanbul Park, daha önce yaptığı açıklamada pistin Formula 1 için hazır olduğunu belirtmişti. Kasım ayında F1 Türkiye Grand Prix’ine gitmeyi düşünür müsünüz?

Güncel Formula 1 Yarış Takvimine ulaşmak için tıklayın.

Exit mobile version