Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 2021 sezonu bugün Bahreyn GP’si ile başladı

Formula 1 2021 sezonu bugün Bahreyn GP'si ile başladı 3

2021 Formula 1 sezonu bugün yapılan Bahreyn yarışı ile başladı. Sezonun ilk yarışı içerisinde yaşananlara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Formula 1 geçtiğimiz aylarda sürekli değişen takvimi ile birlikte meraklı bekleyişi bugün sona erdirmekte. Takımlar sezona Bahreyn GP’si ile başlamakta. Bununla birlikte yarış başlamadan önce gösterilen; geçtiğimiz sezondaki bazı anlar seyircileri bir süreliğine 2020 anılarına sezonuna götürdü.

Formula 1 2021 Bahreyn GP’si nasıl geçti ?

Bahreyn yarışında ilk tur Formula 1 sevenler açısından izlemesi oldukça güzel başladı diyebiliriz. Fakat aynı şeyi Haas takımının sürücüsü Mazepin için söyleyememekteyiz. Mazepin çıkışın ardından aracın arkasının kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpıp sezonun ilk yarışına oldukça erken sonlandırdı. Ayrıca ilk tur içerisinde Charles Leclerc yaptığı erken atak ile birlikte Formula 1 severlere ilk güzel atak heyecanını yaşattı. Bununla birlikte formasyon turunda yaşadığı problem ile yarışa kenardan başlayan Sergio Perez güzel lastik kullanımı ile oldukça güzel bir sıralama elde etmeyi başardı.

Yarışın ortalarına geldiğimiz vakit ise efsane pilot Fernando Alonso; yaşadığı bir fren arızası sebebiyle yarışa erken havlu atmak durumunda kaldı.

Yarışın son kısmına ve kazanan isme geldiğimiz vakit 15 haftalık bekleyişe değer bir yarış sonu mevcut idi. Max Verstappen yaptığı son pit stop ile birlikte Lewis Hamilton tarafına liderliği verdi. Fakat ilerleyen turlarda sahip olduğu lastik avantajı ile son turlara girerken rakibini yakalamayı ve geçmeyi başardı. Hamilton tarafı ise son turlara doğru kısa bir süre geçilse dahi inanılmaz tecrübesi ile birlikte Verstappen’i tekrar geçmeyi başararak liderliği elde etti.

Son olarak sezonun ilk yarışında podyuma çıkan isimler; ilk sırada Lewis Hamilton, ikinci sırada Max Verstappen ve üçüncü sırada Valtteri Bottas.

“Yeni Opel Astra L nasıl görünecek ?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version