Site icon Dijital Tekerlek

Ford’un Tarihçesi

ford

Ford Kısa Tarihçesi

 “Alırsın Ford, olursun Lord.” 🤴🏻sözünden yola çıkarak Ford’un tarihçesi ni keşfetmeye ne dersiniz?🤓

Mavi plaka üzerine süslü harflerle yazılı Ford, hepimize nostaljik bir geçmişi anımsattırıyor🕰. Ford Otomobil Şirketi, Henry Ford tarafından ABD’nin Michigan eyaletinde 16 Haziran 1903 tarihinde kuruldu📄.

Ford’un kurucusu, endüstrinin gelişmesinde büyük rol oynayan Henry Ford’dur👍🏻. Henry Ford,  Eli Whitney’nin “değişebilir parçalar” düşüncesini kullanarak ürettiği araçları daha düşük masraflarla üretebiliyor ve yenileyebiliyordu👌🏻. Henry Ford en zenginden en dar gelirli aileye kadar herkesin araba sahibi olabilmesi için Ford Model T’yi geliştirdi🙏🏻. Henry Ford “seri üretim” metodunu bulmasıyla üretim hızını arttırdı ve maliyetleri düşürdü. Ayrıca işçilerin çalışma saatlerini düşürüp maaşlarınıda iki katına çıkararak Amerika’daki arabaların yarısını üretmeye başladı💯.

Birinci Dünya savaşının ekonomik etkileri Ford’u da etkiledi. Ford büyük çöküntü yaşayarak birçok fabrikasını kapatmak zorunda kaldı🚫.

İkinci dünya savaşıyla beraber şirket tank üreterek ayakta kalmaya çabaladı. Savaş sonrasında Ford tekrar eski günlerine geri döndü👑. 

Ford bir dönem Ferrari’yi satın alarak sınırlarını genişletti🤝. Fakat Enzo Ferrari yarış takımını Ford’un yönetmesini istemeyerek bu anlaşmayı bozdu👋🏻. Bunun peşinden iki şirket arasında rekabet başladı. Bu rekabet Ford’un GT40 modeli ile Ferrari’yi yenmesiyle son buldu💪🏻. Bunun ardından iki şirkette hem yarışlardan hem de üretimden çekildi.

Ayrıca Ford Motor Company’e bağlı bazı otomobil markaları: Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury ve Volvo’dur.

Hala otomotiv dünyasının devleri arasında yer alan Ford’un tarihçesi ile ilgili gelişmeleri öğrenmek için sosyal medyadan bizi takip edin 😊.

Exit mobile version