Site icon Dijital Tekerlek

Ford yeni EV modelinde Volkswagen Platformu kullanacak

Ford yeni EV modelinde Volkswagen Platformu kullanacak 9

Ford ve Volkswagen işbirliği her geçen gün ivme kazanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Otomotiv devleri Ford ve Volkswagen arasındaki işbirlik bir süredir bilinmekte. Bununla birlikte iki marka geçtiğimiz sene en az sekiz milyon kamyon inşa etmek adına güçlerini birleştireceğini bildirmekte idi. Fakat bu ortaklık yalnızca kamyonlar ile sınırlı değil.

Ford tarafı şimdiden Avrupa’da fantastik modeli Mustang Mach-E crossover modelini satmakta. Bununla birlikte marka geleceğe yatırım olarak gördüğü EV modelleri için; Volkswagen tarafında kullanılan MEB platformunu kullanmayı düşünmekte. Önümüzdeki birkaç hafta içinde nihai bir anlaşma ile Ford tarafının resmi olarak MEB platformunu kullanacağını açıklaması beklenmekte.

MEB platformu ID.4 crossover, ID.3 hatchback ve yeni Audi Q4 e-tron olmak üzere Volkswagen Grubunun bir çok modelinde kullanılmakta. Bununla birlikte MEB platformuna sahip modeller; sahip oldukları dengeli dinamikleri ve güçlü çarpışma güvenliği sonuçları ile dikkatleri çekmekte.

Ford Avrupa; “Daha önce de söylediğimiz gibi, MEB platformunu temel alan ikinci bir tamamen elektrikli aracın Köln’de inşa edilmesi potansiyeli var ve bu hala düşünülüyor” cümlesini kullanmakta.

Volkswagen platformunu kullanmak her iki şirket adına da faydalar sağlamakta. Bununla birlikte marka EV maliyetlerini düşürüp pazara daha hızlı model sunma potansiyeline kavuşmayı hedeflemekte.

Son olarak Ford tarafında kullanılması beklenen MEB platformu ile birlikte elbette; Mustang Mach-E tarafında yer alan GE1 platformu tamamen rafa kaldırılmayacak. Elbette GE1 platformuna sahip yeni modeller de geliştirilmekte.

“2021 Cupra Formentor, plug-in hibrit ve yeni motor seçeneğine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version