Site icon Dijital Tekerlek

Ford Ve Mcdonalds Çevre Dostu Projesi Hazırlıyor

Ford Ve Mcdonalds Çevre Dostu Projesi Hazırlıyor 3

Amerika’nın ileri gelen araç üreticilerinden Ford şirketi ve fast food sektörünün önde gelen isimlerinden McDonalds firması hem ekolojik dengeye faydalı hem de ekonomik yönden getirisi yüksek olan bir ortaklığa imza attılar. Ford, McDonalds’ın kahve çekirdeği atıklarından, ürettiği araçların far yuvalarını ve daha birçok ekipmanını üretmeye hazırlanıyor. Bilindiği üzere kahve hazırlama aşamasında kahveyi işlemden geçirdikten sonra arta kalan kahve çekirdeği kabukları vardır.

Bu kabuklar artık Ford fabrikalarında kullanılmaya başlanacak. Bunun mümkün olabilmesi için kahve çekirdeğinin kabuğundan oluşan kahve kepeğinin dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. Bu durumun gerçekleştirilebilmesi için mühendisler bu kepeği az miktarda oksijen bulunan bir ortamda yüksek sıcaklık değerlerine maruz bırakarak plastik ve çeşitli kimyasal maddeler ile uygun miktarda karışımını yaparak dayanıklı hale getirilmesi planlanmaktadır. Bu işlem sonrasında meydana gelen madde istenilen forma kolayca girebilmektedir.

Bu çevre dostu proje, ekolojik dengenin sağlanması ve küresel ısınma gibi önemli olaylara fayda sağlayacaktır. Proje sahibi firma, kahve çekirdeklerinden oluşan bu karışımı doğal bir yapı olacak şekilde üretimini yapacaktır.  Bu da demek oluyor ki diğer karışımlarda bolca kullanılan petrol maddesi bu karışımla birlikte en aza indirilmesi bekleniyor.

Bu projenin bir diğer olumlu katkısı ise kahve çekirdeğinden yapılan karışım sayesinde üretilen plastikler oldukça hafif bir yapıdadır. Bu hafif yapı ise araçlara daha hızlı bir kullanım ve daha az yakıt yakma imkanı sunacaktır. Başlangıç olarak Ford firmasının Kuzey Amerika’daki üretim fabrikalarında kullanılacak olan bu madde daha sonrasında diğer firmalara da örnek olarak kullanıma başlamalarına teşvik etmesi bekleniyor.

Exit mobile version