Site icon Dijital Tekerlek

Ford ve Google işbirliği gündemde

Ford ve Google işbirliği gündemde 3

Ford ve Google markaları otomotiv sektörünün geleceği açısından oldukça önemli bir işbirliği içerisinde. Detaylara haberimizde gelin birlikte göz atalım.

Ford markası Android yazılımını araçlarının teknolojisine getirmek adına Google ile büyük bir ortaklığa bürünmeye hazır. Bu sayede Google, Ford’a çeşitli şekillerde teknolojik anlamda destek sağlayacak. En basitinden bu ortaklık sonucu; Ford bünyesindeki modellerde, navigasyon sistemi tarafında Google Haritalar kullanmaya başlanabileceği örneğini verebiliriz. Elbette bu ortaklık sadece bilgi-eğlence sistemi üzerine olacak bir yazılım desteğini beraberinde getirmeyeceği şüphesiz. Özellikle gelecekte yollarda göreceğimiz otonom sürüş özellikli araçların artmasıyla ortaklığın iki taraf içinde kıymetini görebiliriz. Bununla birlikte unutmamak gerek ki; Google, veri analitiği, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi konularda Ford markasına çok yardımcı olacaktır.

Google tarafının Waymo isimli otonom sürüş tarafında da çalışmaları olduğunu biliyoruz. Belki de bu çalışmalar Ford ile geliştirip kullanıcılar tarafından daha kolay ulaşılabilen bir hizmet olacak.

Ford markası bu işbirlik sayesinde 2023 yılından itibaren araçlarda Android sisteme geçileceğini de belirtti. Özellikle bu tarihin Çin dışındaki tüm ülkelerde gerçekleşmesi planlar doğrultusunda.

Yenilikçi bir yaklaşıma sahip olan Ford ve Google bu işbirliğinin Team Upshift isimli bir ortak çalışma grubu ile sağlanacağını duyurdu. Bununla birlikte iki şirketin bilgi ve becerilerini bir araya getirecek olan bu grup oldukça önemli bir hal alıyor.

Ford markası bu ortaklık ile bulut tarafında Google Cloud platformunu da kullanmaya başlayacak. Bununda birlikte markanın bu platform üzerine düşündüğü planlar şu şekilde;

Ford ve Google işbirliği için markaların yöneticilerinin yorumu nasıl ?

Tüm bu gelişmelere Ford ve Google tarafından gelen açıklamalar ise şu şekilde;

Ford Başkanı ve CEO’su Jim Farley, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede;

“Ford, elektrifikasyon stratejisi kapsamında, bağlanabilirlik ve otonom sürüş konusunda tarihin en önemli dönüşümüne öncülük ederken, Google bir araya gelerek, kullanıcılarına benzersiz bir deneyimi sunacak ve işimizi modernize edecek bir inovasyon gücünü de oluşturuyor” diye konuştu.

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai ise;

“Ford, yaklaşık 120 yıldır ilk montaj hattından en güncel sürüş destek teknolojilerine kadar, otomotiv endüstrisine yenilikçi çözümleriyle yön veriyor” “Ford’un dönüşümünü hızlandırmak ve insanların yolda güven içinde ve bağlantıda olmasını sağlayan otomotiv teknolojileri sunmak için Google’ın gelişmiş yapay zeka, veri analizi, bilgi işlem ve bulut platformlarını sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Sonuç olarak son zamanlarda; Hyundai-Apple görüşmeleri, Microsoft tarafından bazı markalara verilen hizmetler, Google-Ford işbirliği gibi ortaklıklar sayesinde otomobillerin teknolojik anlamda ne kadar gelişime açık olduklarını hep birlikte görebileceğiz.

Exit mobile version