Site icon Dijital Tekerlek

Ford Sierra RS500 modeli CNC Engineering AWS ellerinde canlanıyor

Efsanevi Ford Sierra RS500 modeli CNC Engineering AWS ile1980’lerdeki parlak günlerine dönüyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

CNC Engineering AWS ile 1988 ve 1989 şampiyonalarını kazanan Andy Rouse işbirliği, üç otomobili inşa ediyor. Ford Sierra gövdesine dayanacak olan modeller seksenlerin sonlarından beri saklanan orijinal bir kabuğa sahip olacak. Bununla birlikte modellerin tamamı düz beyaz renge sahip. Fakat özel tasarım seçeneği de kullanıcılara ek olarak sunulacak.

Ford Sierra RS500 teknik detayları

Teknik detayların bir çoğu CNC Motorsport AWS ekibinin sorumluluğunda olacak olup modeller; 1990 spesifikasyonlarına göre üretilecek. Bununla birlikte yapı plakası tarafında Andy Rouse Engineering imzalı bir plakaya sahip olacak modellerin tamamı; HSCC touring Cars ve Silverstone Classic gibi tarihi serilerde yarışmaya hazır olacak. Ayrıca modelin motor tarafında Cosworth YB isimli 575 beygirlik motor kullanılacak.

CNC Engineering AWS Patronu Alan Strachan model ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

Arabaları kullanmak çok eğlenceli, bakımı nispeten kolay ve Super Touring arabalarından çok daha uygun fiyatlı. RS500’ler ayrıca bu ateş püskürten canavarları sevgiyle hatırlayan hayranlar için harika bir çekiliş. Arabalar, tıpkı bizim dönemde yaptığımız gibi Andy tarafından üretilecek ve imzalanacak.”

Andy Rouse tarafı ise, “Alan bana yepyeni bir kaporta aldığını söylediğinde, tıpkı Binley atölyemizde olduğu gibi doğru devam arabaları üretme fikrini bulduk. ARE yapı plakasını taşıyacak arabalar yapmak için güvendiğim tek kişi oydu.” açıklamasında bulundu.

Son olarak yeniden inşa edilecek Ford Sierra RS500 modelleri yedek parça paketleri ve görünüm seçenekleri ile 185.000 Sterlinden başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. İlk modelin ise 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

“2022 Range Rover resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version