Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ford Puma ST hibrit prototipi pistte görüntülendi

2022 Ford Puma ST hibrit versiyonu Nürburgring’de test aşamasında kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

ST-Line amblemi ile görülen model daha güçlü olan aktarma organı ile test ediliyor. Bununla birlikte daha verimli olması beklenen modelin genel tasarımı da oldukça sportif bir görünüme kavuşuyor.

Sportif tasarımı

ST-Line amblemine sahip olan model; benzersiz alaşımlı jantları, tamponları ve kırmızı fren kaliperleri ile oldukça sportif bir görünüme sahip. Arka tarafta çift egzoz çıkışına sahip olan model sahip olduğu difüzörü ile oldukça bütün bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelde gördüğümüz siyah detaylar da modelin ana rengini ve eklentilerini gözler önüne seriyor.

Arka camda yer alan sarı etiket modelin güç aktarma organlarında hibrit bir öğe olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte dış tasarımda herhangi bir şarj klapesi görünmüyor. Bu da muhtemelen plug-in hibrit desteğin yerine modelde dahili olan hafif bir hibrit desteğin olacağını gösteriyor.

2022 Ford Puma ST tasarımı teknik özellikleri

Halihazırda 197 beygire sahip olan modelin hibrit desteğe kavuşması ile 200 beygir barajını aşması oldukça yüksek ihtimal. Bu güç değişiminin ise hem performans hem de yakıt tarafını olumlu etkilemesi muhtemele. Çünkü hibrit desteği yakıt tarafında da gözle görülür şekilde tasarruf sağlayabiliyor.

Performans crossover segmentinde yer alacak modelin; 2022’deki tüm rakiplerine Dünya Ralli Şampiyonası düzenlemelerine uygun bir güç aktarma organına sahip olacak. Ford tarafının Cumbria merkezli yarış ve motor sporları mühendislik firması M-Sport ile ortaklaşa inşa edilen; yeni Puma tabanlı WRC yarış otomobili bu yıl düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde görücüye çıkmıştı.

Son olarak bu WRC yarış otomobili ile markanın daha güçlü bir Puma versiyonu üzerinde çalıştığı dedikoduları da o günden beridir konuşulmaktaydı.

“2022 BMW M135i xDrive güncelleniyor!”

Exit mobile version