Site icon Dijital Tekerlek

Ford Puma Rally 1 modeli WRC için hazır

Ford Puma Rally 1 modeli WRC için hazır 10

Ford, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) yarışı için Ford Puma Rally 1 modelini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ford en son 2017 yılında geliştirilen Fiesta modeli ile birlikte Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazandı. Bununla birlikte marka gelecek sene; Dünya Ralli Şampiyonası içerisinde kullanacağı yeni hibrit Puma Rally 1 modelini resmi olarak tanıttı.

Ford Puma Rally 1 teknik özellikleri

Model Dünya Ralli Şampiyonası için ayarlanarak bir prototip olarak tanıtıldı. Motor tarafında Ford tarafı 1.6 litrelik turbo şarjlı, benzinli motoru korumaya devam ediyor. Fakat bu motora ek olarak 3.9 kWh değerinde pil paketi ile çalışan 134 beygir gücünde hibrit bir elektrikli motor ekliyor. Ayrıca marka modelin sürdürülebilir fosil içermeyen yakıt ile çalışacağını özellikle belirtti.

2011 yılından beri marka Dünya Ralli Şampiyonası için Fiesta modelini kullanıyordu. Bununla birlikte 2012 yılından beri özel ekip tarafından yönetilen takım; hem Puma crossover’ın hem de hibrit teknolojisinin heyecanı ile birlikte kendini göstermeyi hedefliyor.

Puma Rally 1 prototipi, Goodwood’da halihazırda Dünya Ralli Şampiyonası sürücüsü; Adrian Fourmax ve test sürücüsü Matthew Wilson tarafından sürülecek. Ardından model 2022 yılından önce geliştirme aracı olarak kullanılacak.

M-Sport tarafı ne düşünüyor?

Ford tarafının Dünya Ralli Şampiyonasını yöneten ekip; M-Sport Patronu Malcolm Wilson konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“WRC otomobillerinin yeni çağı, WRC’de bugüne kadarki en büyük teknolojik gelişmelerden biri. Hibritin piyasaya sürülmesi, otomobillerin her zamankinden daha güçlü olacağı ve aynı zamanda yoldaki muadillerindeki güç aktarma organlarını doğrudan yansıtacağı anlamına geliyor.”

“Puma’ya geçiş çok heyecan verici, isim zaten ralli mirasına sahip.” “Araç harika görünüyor ve onu 2022’nin başlarındaki ünlü Monte Carlo Rallisi’nin başlangıç ​​çizgisinde görmek için sabırsızlanıyorum.”

Son olarak M-Sport tarafı önümüzdeki üç sezon için yeni WRC teknik düzenlemelerini taahhüt etti.

“Yeni BMW CE 04 e-scooter modeli tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version