Site icon Dijital Tekerlek

Ford Otosan 3 kademeli yerli şanzıman geliştirdi!

Ford Otosan aldığı 58 milyon Euro değerindeki yatırım ile geliştirdiği yerli şanzımanı Eskişehir Fabrikası’nda tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Özel olarak organize edilen tanıtım törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün katıldı.

Ford Otosan, ağır ticari araçlarında kullanmak üzere geliştirdiği yerli şanzımanın çalışmalarına 2018 yılında başlamıştı. Bununla birlikte süreç içerisinde büyük bir emekle geliştirilen şanzıman ile birlikte; marka motor, aks ve şanzımanın üçünü de geliştiren ve üreten sayılı global kamyon üreticilerinden biri konumuna ulaşmayı başardı. Ayrıca 230 mühendisin 5 yıl süren çalışmaları ile üretilen yerli şanzıman; yaklaşık 1 milyon kilometre mesafe test edildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada; 58 milyon Euro yatırım ve TÜBİTAK’ın 13.5 milyon Türk Lirası tutarındaki teşviki ile geliştirilen; ilk ve yerli Ecotorq şanzıman ile Eskişehir fabrikasında üretilen ağır ticari araçların yerlilik oranının yüzde 90’lara ulaşacağı da özellikle belirtildi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün açıklaması

Genel Müdür Haydar Yenigün yerli şanzıman üretimi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Ford Otosan olarak, 60 yılı aşan yolculuğumuzda bugün, mühendislik yetkinliklerimiz ve Ar-Ge gücümüz sayesinde Türkiye’de ürettiğimiz araçları dünyanın farklı noktalarına ihraç ederken, Türk mühendislerinin emekleri ile geliştirdiğimiz araçlarımız bizleri gururlandırıyor. Bu başarılarımız elbette tesadüf değil. Bugün yaşadığımız gururun arkasında yıllardır süregelen Ar-Ge çalışmalarımız ve dev bir mühendislik ekibi var. İlk kez 2003 yılında Eskişehir Fabrikamızda başladığımız, ağır ticari araçlarımızın kalbi Ecotorq Motor üretimimiz büyüyerek devam ediyor.”

“Ağır ticari araç üretiminde önemli unsurlardan biri olan arka aks ise mühendislerimiz tarafından geliştirilerek 2015 yılından beri üretiliyor. Ve bugün… Ne mutlu ki şirketimiz, tasarımından test süreçlerine kadar tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği ilk ve tek yerli Ecotorq şanzıman ile bir yeniliğe daha imza atıyor. Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı ile ağır ticaride araçlarımızın yerlilik oranını %90’ın üzerine çıkaracak, markamızın ve ülkemizin uluslararası arenadaki rekabetçiliğine büyük katkı sağlayacağız.”

“Maserati Grecale lansmanı 2022 baharına erteleniyor”

Exit mobile version