Site icon Dijital Tekerlek

Ford Mustang vs Chevy Camaro 🤨

Ford Mustang vs Chevy Camaro 🤨 2

Bu yazımızda 2020 Ford Mustang EcoBoost ve 2019 Chevy Camaro 1LE araçlarını karşılaştırdık.

Shelby GT500 ve Camaro ZL1 1LE gibi araçlar daha çok dikkat çekse de, Ford ve Chevy fiyat-performans bakımından daha uygun bir teklif sunuyor. Bunlara örnek olarak en son duyurulan araç  2020 Ford Mustang EcoBoost oldu. Bir önceki EcoBoost modeli gibi bu modele de süspansiyon, sınırlı kaydırmalı diferansiyel, tekerlek ve fren güncellemesi geldi. Ancak bunlara ek olarak bu sefer 330 beygirlik turbocharged 2.3 lt. 4 silindirli motor da eklendi. Öte yandan Chevy ise 2.0 lt. turbocharged 4 silindirli ya da atmosferik 3.6 tl V6 seçeneklerini ortaya koyuyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Motor, Şanzıman ve Performans Karşılaştırması

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Ford Mustang EcoBoost 330 beygir gücüne sahip tek motor seçeneği sunuyor. Bu da Camaro’ya göre 55’lik bir farklı Ford’u öne taşıyor. V6 versiyonu ise 335 beygirle Ford’u 5 farklı geride bırakıyor.

Şanzımana geldiğimiz zaman ise, tek motor seçeneği bulunan Mustang’in 2 farklı şanzıman tercihi sunduğunu görüyoruz: 6 vitesli manuel şanzıman ve 10 vitesli otomatik şanzıman. Chevy Camaro 1LE modelleri ise yalnızca 6 vitesli manuel şanzıman ile geliyor. Her iki model de sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile gelse de, Mustang 3.55 ile daha küçük bir diferansiyel oranına sahip. 4 silindirli V6 Chevy Camaro ise 3.27 ile daha küçük bir orana sahip.

Görsel Kaynak

Exit mobile version