Site icon Dijital Tekerlek

1400 beygirlik Ford Mustang Mach-E 1400 tanıtıldı!

Ford Mustang Mach-E

Dün Ford Performance resmi twitter hesabından yapılan paylaşımın ardından Ford Mustang Mach-E 1400 resmi olarak tanıtıldı. 1400 beygir güç üreten elektrikli otomobil şimdilik prototip olarak üretildi ve umuyoruz ki bu otomobili yollarda, yarışlarda görürüz.

Ford Performance ve RTR Vehicles’ın ortak ürünü olan Mach-E 1400, yedi adet elektrikli motora sahip. Bu yedi elektrikli motor 1400 beygir güç üretiyor. Normalde üç motor ön tekerlekler için dört motor da arka tekerlekler için güç üretiyor. Fakat otomobili kullanım şekline göre tüm güç tek bir aksa da yönlendirilebiliyor veya dört tekerleğe eşit olarak paylaştırılabiliyor.

Ford Mustang Mach-E 1400 tamamen çılgınca

Mach-E’nin baş mühendisi yaptığı açıklamada “Mustang Mach-E, tıpkı diğer Mustang’lerde olduğu gibi sürmesi gayet eğlenceli bir otomobil, ancak Mustang Mach-E 1400 tamamen çılgınca bir şey.” dedi.

Mustang Mach-E 1400 için çok fazla teknik detaylar açıklanmadı. Ancak 1400 beygirin performansını anlamak çok da zor olmasa gerek. 400 kilometre menzil sunan elektrikli Mustang, 258 km/s hıza ulaşabiliyor.

Bu gücü durdurabilmek için Bremo fren sistemlerine sahip olan Mustang Mach-E 1400, hidrolik bir el frenine de sahip.

Kullanım durumuna göre farklı direksiyon ayarlarına sahip olan Mach-E 1400, temelde beyaz bir Mustang Mach-E gövdesine sahip. Üzerindeki kapsamlı modifikasyonla adına 1400 takısını da ekleyen model tıpkı direksiyondaki gibi uyarlanabilir aktarma organlarına sahip.

Standart olarak dört tekerlekten çekiş sunan Ford Mustang Mach-E 1400, 402 kilometre menzil sunuyor ve 2021 yılında üretime gireceği söyleniyor. Siz otomobilin tasarımını nasıl buldunuz?

İlginizi Çekebilir: Mustang 55 : Avrupa özel

Exit mobile version