Site icon Dijital Tekerlek

Ford Mondeo üretimi 2022 yılında sona erecek

Ford Mondeo üretimi 2022 yılında sona erecek 4

Ford tarafı SUV ve elektrikli modellere odağı arttırma adına; ailenin çok eski üyelerinden olan Ford Mondeo modelinin üretimini durdurmayı planlamakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Markanın ilk “dünya otomobili” olarak lanse edilen Mondeo; 1993 yılından beri satışta ve şu anda beşinci neslinde. Bununla birlikte model markanın temel kürelerinden birisi olarak nitelendirilmekte. Ayrıca model 2001 yılında sahip olduğu; 86.500 satış sayısı ile o zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başarmakta idi. Fakat model, son zamanlarda artan SUV ve elektrikli modellerin artan popüleritesi ile birlikte pazar payında oldukça büyük kayıplar içerisinde. Bununla birlikte marka 2020 yılında yalnızca 2400 adet Ford Mondeo sattı.

Ford modelin üretiminin sonlandırılma kararının “değişen müşteri tercihlerine” bağlı olduğunu belirtmekte. Ayrıca marka tarafından gelen bir diğer açıklama da şu şekilde; “Tamamen elektrikli bir geleceğe geçerken değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için Avrupa’daki binek araç yelpazemizi geliştirdiğini” belirtmekte. Ayrıca 2020 yılında satılan tüm Ford modellerinin yüzde 39’u SUV. Bu sayede SUV satış oranı bir yıl içerisinde yüzde 8 gibi bir artış oranına sahip.

Ford Mondeo ile binek modellerden tamamen vazgeçiyor mu ?

Mondeo modelinin durdurulması ile birlikte; markanın SUV olmayan B ve C segmenti içerisinde iki modeli yer almakta. Bu modeller Fiesta ve Focus modelleri. Zaten marka bu iki modele entegre ettiği hafif hibrit motor ile elektrik severleri bir noktadan yakalamayı başarmakta.

Ford tarafının büyük hedeflerinden birisi olan 2030 yılına kadar Avrupa pazarında tamamen elektrikli modelleri sunma planı ile beraber markanın yanmalı motorlu modellere yatırım yapmasının pek mantıklı olmadığı sonucuna varılabilmekte.

Son olarak marka geçtiğimiz yılın başlarında yaptığı 24 milyon Euro değerindeki yatırım ile birlikte; Valencia’daki pil takımı montaj kapasitesinin artışı içinde 5.2 milyon Euro değerinde bir yatırımı daha taahhüt etmekte. Ayrıca marka bu yatırımlar ile alakalı şu açıklamalarda bulunmakta; “Mevcut ve gelecekteki elektrikli araç üretimine yönelik artan talebi desteklemek için ekstra kapasite gerekiyor”

“Hyundai Kona N kamuflajsız olarak görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version