Site icon Dijital Tekerlek

Ford İlk Hibrit Otomobili Tanıttı

Ford İlk Hibrit Otomobili Tanıttı 1

Ford Otosan’ın Türkiye üzerinde üretmiş olduğu ilk hibrit otomobillerden olan Transit Custom PHEV, Ankara’da düzenlenmiş olduğu bir etkinlik kapsamında Türkiye’ye tanıtıldı. Aracın teknik özellikleri çarpıcı olduğundan tüm özellikleri üzerine çekiyor. 100 kilometre giden araç yalnızca 2.7 litre benzin tüketimiyle araç sürücülerini sevdiriyor.

Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Ford, çok uzun zamandır Türkiye’de araç üreterek yeni modeller çıkartıyor. Türkiye’de üretilen araçlarını hem yurt içi hem de yurt dışı pazarında araç severler ile buluşturan Ford, şimdi ki projesiyle de Türkiye’de ilk hibrit aracı tanıtmış oldu. Ankara da düzenlenen ATO Congresium’da gerçekleşen lansman ile Türkiye’ye tanıtılan aracın ilk testi de Ankara yollarında yapılacağı açıklandı.

Ford Otosan olarak yapılan açıklamalarda, Türkiye’de üretilen ilk hibrit modelin Transit Custom PHEV’den iki adet Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verileceği açıklandı. Belediye bünyesinde olacak araç için ilk olarak belediye ekipleri tarafından test edilmiş hem de belediyelerde hibrit motorlu araçların kullanılması teşvik edilmiş olacağı açıklandı.

Teknik Özellikleri

Aracın içerisinde bulunan 60 gr/km CO2 emisyon ile neredeyse sıfır emisyon değerine sahip olan Ford Transit Custom PHEV, 1.0 EcoBoost benzinli motora sahip olduğundan menzil uzatmak için kullanılıyor. Bu motor aktif olduğundan aracın toplam menzili 500 kilometrenin üzerine çıkmış olmaktadır. 13.6 kWh kapasiteye bataryası bulunan Transit Custom PHEV, 240 volt elektrik şebekesinde 4.3 saat, tip 2 AC araç şarjı ile de yaklaşık 2.7 saatte şarj olabiliyor.

Kilometre boyunca sadece 2.7 litre benzin harcıyor. Bu düşük benzin tüketimine rağmen performanstan ödün vermeyen araç, 1.130 kilograma kadar yük taşıyabilmektedir. Sahip olduğu pek çok özellik ile dikkat çeken araç, yavaşlarken ve fren yaptığı sırada ortaya çıkan kinetik enerjiyi de elektriğe çevirerek yapılan enerjiyi yeniden kullanabiliyor.

Exit mobile version