Site icon Dijital Tekerlek

Ford Halewood fabrikasında elektrikli güç ünitesi üretilecek

Ford Halewood fabrikasında elektrikli güç ünitesi üretilecek 8

Ford Halewood fabrikasına yapacağı 230 milyon Sterlinlik yatırım ile elektrikli güç ünitesi üretecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İngiltere’deki üretim varlığına büyük bir yatırım yapmaya hazırlanan Amerikan otomobil üreticisi; bu yatırım ile Ford Halewood fabrikasını elektrikli güç aktarma üretim tesisine dönüştürecek. Halihazırda içten yanmalı motor şanzımanları üretilen tesiste, geleceğin elektrikli araçları için elektrikli güç üniteleri üretilecek.

Yapılacak yatırımın ardından elektrikli güç ünitelerinin üretimi 2024 yılında başlayacak. Bununla birlikte marka tesis ile 250.000 adete kadar elektrik motoru üretmeyi hedefliyor. Markanın bu üretim için Halewood fabrikasını seçme nedeninin ise; mevcut işgücü ile benzer bir üretim gerçekleştirmeleri olduğunu belirtiyor.

Halewood, markanın Avrupa’daki ilk kendi elektrikli araç bileşeni fabrikası olacak. Bununla birlikte şirket; Volkswagen Grubu’nun MEB platformuna sahip modellerinin üretim hatlarını 2023 yılından itibaren değiştireceğini de doğruladı.

Son olarak Ford Avrupa Başkanı Stuard Rowler konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Bu, Ford’un Avrupa’daki tamamen elektrikli araç bileşeni üretimindeki ilk şirket içi yatırımını işaret eden önemli bir adım”

“Ford’un Birleşik Krallık’a olan bağlılığını ve bu ülkenin otomobil endüstrisi ve teknolojik tabanında lider bir yatırımcı olarak konumumuzu yeniden teyit eden Halewood’daki bu önemli yatırıma verdiği destek için Birleşik Krallık Hükümetine de teşekkür etmek istiyoruz.”

“Mercedes-AMG One 2022 yılını işaret ediyor” başlıklı yazımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version