Site icon Dijital Tekerlek

Ford GT otobanda 241 km/s hızı gördü

Ford tarafının uzun yıllar boyunca üretilen ikonik modeli Ford GT, otobanda 241 km/s hıza ulaşmayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ford GT, üretimi sona erse dahi her zaman hatırlanıp beğenilen oldukça ikonik bir otomobil. Bununla birlikte bu modele sahip olan kullanıcılar; otomobillerini oldukça kısa sürelerde astronomik fiyatlara başkalarına satmayı başarmışlardı. Çünkü modelin Ferrari tarafıyla olan rekabeti nedeniyle hayranı oldukça çok.

Video içerisinde gördüğümüz mavi renkte olan GT modeli; Akrapovic egzoz sistemi ile birlikte karbon fiber jantlara sahip. Bununla birlikte bahsettiğimiz hız testi videonun 16:25 dakikasında gerçekleşiyor. Bu test için yapılan sürüş Sport modunda, manuel şanzıman moduyla gerçekleştirildi. Otomobilin sahip olduğu anlık tork ile birlikte model birden beşinci vitese geçiyor. Ayrıca V6 motorun vahşi sesi ile Akrapovic egzoz sisteminin birleşimiyle inanılmaz bir ses bizleri bekliyor.

Ford GT hızlanma süresi

Otomobilin verilerini ölçen test cihazına göre 100-200 km/s hızlanma süresi altı saniyenin biraz üstünde. Bununla birlikte model yalnızca 3.5 saniyede 100 km/s hıza ulaştı. Bu sürenin daha başarılı bir şanzıman ile daha iyi bir seviyede olma şansının mevcut olduğunu belirtmek gerek. Modelde yer alan şanzımanın, Porsche tarafının PDK’sı kadar hızlı olmadığı da özellikle belirtiliyor. Ayrıca bu gazlama, markanın GT ile hedefi halen zorlayabildiğini ve halo araba statüsünü sonuna kadar hak ettiğini doğrular nitelikte.

“2024 Dacia Duster uygun fiyatlı hibrit olacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version