Site icon Dijital Tekerlek

Ford F-550 Super Duty Muhteşem Bir Karavana Dönüştü

Ford F-550 Super Duty Muhteşem Bir Karavana Dönüştü 1

Son zamanlarda bazı markaların da içine katıldığı bir karavan sezonu hakim oldu sektöre. Bazı markalar kendi araçlarını karavana çevirirken bazı imalatçı firmalar da proje araçları karavana çeviriyor. Bunlardan biri de EarthRoamer adlı firma. EartRoamer Lti adıyla yaptıkları bu karavan bir Ford F-550 Super Duty üzerine kurulu.

Firma bu karavanın dış gövdesini tamamen karbon fiber ile değiştirerek dayanıklılıktan bir şey kaybetmeden aracı hafifletmeyi başarmış. Bu hamle ile aracın arazide hareketini fazlasıyla kolaylaştırmış oldular. Firma aracı bir tatil-seyahat aracından öte bir keşif aracı olarak düşünmüş içerisine 6.7 litre V8 motor koymuş. Arazide uzun süre durabilmesi için bu devasa motoru besleyecek 360 litrelik bir yakıt deposu eklemiş araca. Aracın tavanında 1.320 Watt’a kadar güç üretebilen güneş panelleri bulunuyor. Bu güneş panellerinden elde edilen enerjiyi depolayabilmesi için aracın içerisinde 11 kWh’lik bir batarya paketi bulunuyor. Ayrıca aracın içerisinde 380 litrelik temiz su deposunun olduğunu da belirtelim.

Her ne kadar araziye uygun bir keşif aracı olarak tasarlansa da karavanın içi de dışı kadar muhteşem bir görünüme sahip. İçerisinde bolca depolama alanına yer verilen araçta tam fonksiyonlu bir mutfak ve bir banyo da mevcut. Ayrıca tekrar belirtmem gerekirse aracın içerisindeki malzeme kalitesi de dışında kullanılan malzemeden farksız. Her detay çok kaliteli ve göze hoş görünüyor.

Bu kadar kalitenin ve fonksiyonelliğin maliyeti sizin de tahmin edebileceğiniz gibi çok yüksek. EarthRoamer, bir Ford F-550 Super Duty üzerine kurduğu bu karavan için 590.000$’lık küçük bir servet istiyor. Bu fiyata rağmen firmanın açıklamasına göre önümüzdeki 8 ay üretim listeleri dolu.🙃

Dijitaltekerlek’i Instagram’dan takip etmeyi unutmayın.

[ngg src=”galleries” ids=”10″ display=”basic_slideshow”]
Exit mobile version