Site icon Dijital Tekerlek

Ford EVOS yeni ekranlı Vagonize SUV modelini duyurdu

Ford EVOS yeni ekranlı Vagonize SUV modelini duyurdu 17

Ford tarafı ultra geniş ekranlı Vagonize SUV modeli Ford EVOS modelini resmi olarak duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ford Evos modelini Şangay Otomobil Fuarında resmi olarak duyurdu. Model duyurulması ile birlikte Citroen C5 X modeline oldukça çok benzetilmekte. Bununla birlikte modelin tasarımı station wagon ve SUV arasında kalmakta. Ayrıca model Changan-Ford ortak girişimi ile piyasaya sürülecek ilk model olma özelliğine de sahip.

Ford EVOS tasarımı

Yakın zamanda piyasaya sürülen SUV Equator modeli ile oldukça benzer bir ön tasarım bizleri beklemekte. Izgaranın üzerinde bulunan ışık çubuğu ile LED gündüz farları arasında oluşturulan yeni tasarım çizgisi Evos modelinde de bulunmakta. Ayrıca modelin açılır kapı kolları Mustang Mach-E modelini hatırlatmakta. Bununla birlikte marka yan profilden coupe-SUV tasarımını yakalamayı hedeflediklerin belirtmekteler.

İç mekana geldiğimiz vakit bizleri 1.1 metrelik ultra geniş ekran kurulumu beklemekte. Bu ekran daha önce Ford tarafında görülen tasarımlardan çok farklı bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin tamamen dijital olan gösterge paneli 12.3″ boyutunda. Bu ekran 27″ boyutunda 4K çözünürlüğe sahip dokunmatik bir ekranla birleşmekte.

Bilgi-eğlence sistemine baktığımız vakit marka yapay zeka teknolojisine sahip SYNC+ 2.0 üzerinde çalışmakta. Marka bu teknoloji hamlesini sanal bir kişisel asistan olarak tanımlamakta. Model Mustang Mach-E ve F-150 gibi kablosuz güncellemeleri desteklemekte. Bununla birlikte kullanıcıların bayilere gitme sıklıkları da bir hayli azalmakta.

Ford EVOS modeli geçtiğimiz haftalarda üretiminin sonlandığı duyurulan Mondeo modelinin Avrupa pazarında boş bıraktığı alanı hedeflemekte. Modelin Kuzey Amerika’da ise Fusion modelinin yerini alması beklenmekte.

Model jant tarafında 19” boyutundaki jantlar ile yere basmakta. Bununla birlikte siyah tavan detayı modele oldukça güzel bir hava katmakta.

Son olarak marka modelin teknik özelliklerini halen gizemli tutmaya devam etmekte. Fakat aracın küresel olarak hibrit bir güç aktarım mekanizması ile satılması beklenmekte.

“Elektrikli 2022 Genesis G80 modeli resmi olarak duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version