Site icon Dijital Tekerlek

Ford daha iyi piller için büyük adımı atıyor

Ford daha iyi piller için büyük adımı atıyor 9

Ford geçtiğimiz günlerde elektrikli araçlarda kullanacağı piller için yaptığı büyük yatırımı duyurmuştu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka, Ford Ion Park isminde yeni bir küresel pil merkezi inşa ediyor. Bu alanın markaya maliyeti 185 milyon dolar seviyesinde. Bununla birlikte marka Mustang Mach-E gibi mevcut modellerde gördüğümüz lityum iyon pillerin bu tesiste üretileceğinin sözünü vermekte. Ayrıca marka bu tesis sayesinde katı hal pil hücreleri ve dizilerinin de üretimine girmeyi planlıyor. Fakat tam bu noktada bir sorun mevcut. Bu teknoloji henüz tam ölçekli üretim ve tüketici için hazır değil. Bu nedenle Amerikalı otomobil üreticisi katı hal akü geliştirmede lider olan Solid Power tarafına yeni bir yatırım yaptığını duyurdu.

Şirket Solid Power tarafında ilk olarak 2019 yılında yatırım yapmıştı. Ardından şimdi gelen yatırım ise 130 milyon dolar seviyesinde. Ayrıca belirtmek gerekir ki BMW tarafı da Solid Power tarafına yatırım yapmıştı. Bununla birlikte iki otomobil üreticisi de artık eşit hisselere sahip.

Ford tarafından gelen açıklamalar ne yönde?

Markanın başkanı Hau Thai-Tang; “Katı hal akü teknolojisi, elektrikli araçların geleceği için önemlidir ve bu nedenle doğrudan yatırım yapıyoruz ve Ford’un yeni nesil akü teknolojisi konusundaki şirket içi Ar-Ge’sini hızlandırıyoruz,” açıklamasında bulunmakta.

Ayrıca ürün platformu ve operasyon sorumlusu; “Ford’da bir start-up hızından ve dünyadaki en deneyimli pil uzmanlarından bazılarının uzmanlığından yararlanarak, kanıtlanmış geliştirme ve üretim süreçlerini kullanarak yarının sürüşü eğlenceli tamamen elektrikli araçlarına güç sağlamanın farklı yollarını araştırıyoruz. ” açıklamasında bulundu.

Ford yöneticisi Ted Miller, “Katı hal ve lityum iyon pillerin tasarımını basitleştirerek, araç menzilini artırabileceğiz, iç alanı ve kargo hacmini iyileştirebileceğiz ve nihayetinde müşteriler için daha düşük maliyetler ve daha fazla değer sunabileceğiz” dedi. elektrifikasyon alt sistemleri ve güç kaynağı araştırması. “Bu iyileştirmeleri sunmayı ve sülfür bazlı tamamen katı haldeki pil hücrelerini mevcut lityum iyon hücre üretim süreçlerine oksit bazlı katı hal pil pili üreticilerinden daha verimli bir şekilde entegre etmek için Solid Power ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. . “

Bu teknoloji ile birlikte mevcut lityum iyon pillerin gelişimi bekleniyor. Çünkü katı hal birimleri sıvı elektrolite ihtiyaç duymuyor.

Son olarak önümüzdeki yıldan itibaren yen bir anlaşma ile birlikte marka; F-150 Lightning gibi yaklaşan elektrikli modellerinde yeni pil teknolojisini test etmeyi planlıyor.

2021 Cupra Formentor, plug-in hibrit ve yeni motor seçeneğine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version