Site icon Dijital Tekerlek

Ford Bronco DR ralliye hazır!

Ford Bronco DR modeli yalnızca motor sporlarına odaklı olarak tanıtıldı. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bronco DR veya Desert Racer olarak isimlendirilen model; Baja 1000 off-road yarışının üstesinden gelmek için özel olarak tasarlandı. Oldukça özel olan model yalnızca 50 adet örnek olarak tasarlandı.

Ford Bronco DR teknik özellikleri

Adeta Baja yarışına anahtar teslim halde hazır olan model; bir çok iyileştirmeye rağman Bronco tarafında gördüğümüz şasi ve gövde yapısına sahip. Bununla birlikte modelin genel olarak dış tasarımı ağırlıktan tasarruf etmek için fiberglas gövde panellerinden oluşuyor.

37″ boyutunda BFGoodrich arazi lastikleri ile sunulan model; süspansiyon sistemi tarafında ise Multimatic tarafından geliştirilen bir süspansiyon sistemine sahip. Alt yapıda kullanılan alüminyum parçalar ile modelin zorlu koşullara karşın güçlü bir duruşa sahip olması bekleniyor. Ayrıca modelden çıkartılan klima sistemi, lüks olarak tabir edilebilecek iç detaylar ve camlar ile modelin ağırlık tarafında da tasarrufa gittiğini belirtmek gerekiyor. Bu detaylar ile birlikte model yaklaşık 2.8 ton ağırlığında.

Detaylar

Süspansiyon tarafında geliştirmelerden sorumlu Multimatic tarafından modele özel bir takla kafesi ile yarış koltukları da ekleniyor. Ayrıca modelin yarı dijital olan gösterge paneli de dikkatleri çekiyor.

Motor tarafında modelde 5.0 litrelik “Coyote” V8 motoru mevcut. Bu motor ile birlikte model 385 beygir güç üretebiliyor. 10 vitesli otomatik şanzımana sahip olan model elbette dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Modelin ön ve arka diferansiyellerinin elektronik olarak kilitlenebildiğini de belirtmek gerekiyor. Ayrıca model, Baja yarışındaki uzun mesafeler için 246 litrelik bir yakıt deposuna sahip.

Son olarak ilk etapta 50 adetle sınırlı olan model 250.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

“Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları”

Exit mobile version