Site icon Dijital Tekerlek

Ford, Açıkladığı Yeni Sistem İle Elektrikli Şarj Ağını Genişletmeyi Hedefliyor

Ford, Açıkladığı Yeni Sistem İle Elektrikli Şarj Ağını Genişletmeyi Hedefliyor 3

Dünya’nın en büyük otomobil üreticilerinden olan Ford elektrikli araçlar konusunda da dev bir adım atacağını duyurdu. Ford’un uluslararası elektrifikasyon direktörü Ted Cannis tarafından belirtilen açıklamada ‘Elektrikli araç satın almayı düşünenlerin ya da alanların en büyük endişesi şarj istasyonlarının azlığı ‘ diyerek  istatistiksel analiz olarak öne çıkan bu soruna çözüm için Ford’un  kollarını sıvadığını açıkladı .Ford kullanıcıları için 12.000 yeni şarj istasyonu kuracağını da açıklayan Ted Cannis Ford’un ilerleyen zamanlarda tanıtmayı düşündüğü “Mustang” benzeri elektrikli arabayı temin eden müşterilerine 2 yıl boyunca bu sistemi ücretsiz temin edeceğini de müjdeledi.

Son dönemlerde Tesla firmasıyla ivme kazanan elektrikli otomobil endüstrisi hızla büyümeye devam ederken Ford’dan dev bir adım geldi. Ford bu hamlesi ile sadece Kuzey Amerika’da 35.000 den fazla pompaya sahip olacak 12.000  yeni ve son teknoloji istasyon kuracağı belirtilirken tüm sistemin bir kısmı ise ‘Electrify America’ firmasının üreteceği DC hızlı şarj ünitelerinde oluşacak. Ford’un bu yeni sisteminin ismi ise ‘FordPass Charging Network’ olarak belirlendi. Ford’un yakın zamanda piyasaya sürmesi beklenen elektrikli araçlarından satın alanlara iki yıl boyunca ücretsiz olarak kullanıma sunulucak.

Kurulacak pompaların her biri 150 KW güce sahip olacak. Ford’un açıklamalarında belirttiğine göre elektrikli araçlar 10 dakika içerisinde 75 km yol kat edebilecek seviyeye ulaşacaklar. Bir diğer önemli açıklama ise şarjın %10 seviyesinden %80 seviyesine ulaşması sadece 45 dakika sürecek. Bu haberleri göz önünde bulundurursak Ford ve Electrify America firmaları önümüzdeki elektrikli araç kullanıcıları için oldukça güzel bir anlaşmaya imza attıklarını söyleyebiliriz.

Dijital Tekerlek | Facebook

Şarj istasyonlarının yanı sıra Ford yeni bir FordPass uygulama paneline de imza atıyor. Fordpass uygulaması ve FordPass gösterge paneli ile kullanıcılar rahatlıkla şarj etme eylemini takip edecekler ve bunun yanı sıra istasyonların da konumuna uygulama sayesinde ulaşacaklar.

Ford’un bir diğer hizmetinden de bahsediliyor Ford Connected Charge Station hizmeti, Amazon firması tarafından evlere kurulabilecek ve bu hizmet sayesinde ise araçlarınız 1 saatlik şarj olma süresiyle beraber 50 km daha yol kat edebilecek kapasiteye ulaşacaklardır.

Ford’un ve beraberinde çalışacak alt firmaların bu gayret ve çabası kullanıcıların elektrikli araçlara geçişini oldukça hızlandıracak ve tecrübe kazanan bu firmalar ilerleyen zamanlarda daha büyük ve gelişmiş projelere imza atacaklardır. Tüm bu haberlerin yanı sıra hizmetin henüz ne zaman erişime açılacağı tarih ve  fiyat bilgisi henüz resmi olarak açıklanmadı.

Exit mobile version