Site icon Dijital Tekerlek

Fisker Magic Works İngiltere’de kurulacak

Fisker Magic Works, İngiltere’deki mühendislik üssü olarak açılmaya hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

ABD menşeili elektrikli otomobil firması olan Fisker; eski Aston Martin yöneticisi David King tarafından yönetilecek bir mühendislik merkezi açacağını doğruladı. Bununla birlikte David King’in Aston Martin tarafında yaptığı çalışmalara benzeyen hedefler ile yola çıkan Fisker tarafının; uzun vadeli hedefleri oldukça büyük.

Fisker CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Fisker konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“2025 yılına kadar dört farklı araç serisi sunmak, inovasyonu ileriye taşımak ve küresel otomobil pazarına radikal yeni fikirleri sokmak için tüm hızımızla çalışıyoruz.”

“Fisker Magic Works, yerleşik endüstri segmentlerinin sınırlarının dışında sürdürülebilir ve harika araçlar yaratma fırsatı sunuyor. David King’i göreve getirmek, mühendislik ve yaratıcı uzmanlığımızı daha da güçlendiriyor ve ona, özellikle çevre bilincine sahip otomotiv meraklıları için tasarlanmış son derece özel malzeme ve teknolojilerdeki yeteneğimizi sergileyecek iki heyecan verici projeyi şimdiden verdim.”

“Bu, harika fikirleri hayata geçirmeye adanmış yeni bir mühendislik merkezi oluşturmak için inanılmaz derecede heyecan verici bir fırsat. Kariyerimi yüksek deplasmanlı benzinli motorlara sahip araçlar üzerinde çalışarak geçirdim, elektrifikasyonun sağladığı tasarım ve mühendislik özgürlüğü ile çalışmaktan keyif alıyorum.”

Fisker Ocean SUV detayları

Fisker, ilk otomobili olan Ocean SUV modelini gelecek ayki; Los Angeles otomobil fuarında piyasaya sürmeyi planlıyor. Bununla birlikte tamamen elektrikli olan model; çatısında enerji kazanımı için yerleştirilen güneş panelleri ile kullanıcılara sunulacak. Modelin menzil tarafında ise 560 kilometre seviyesine yakın bir menzile sahip olması bekleniyor. Kullanılan güç aktarma organı veya başka detaylar ise henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Son olarak elektrikli modelin vergiler dahil olmadan; 37.499 dolardan başlayan fiyatlar ile 2023 yılından itibaren satışa sunulması planlanıyor.

“Tesla Supercharger nedir? Ne işe yarar?”

Exit mobile version