Site icon Dijital Tekerlek

Filmler Gerçek Oldu Uçan Araba PAL-V Pioneer Tanıtıldı

Filmler Gerçek Oldu Uçan Araba PAL-V Pioneer Tanıtıldı 2

Bilim kurgu filmleri izleyen insanların mutlaka izledikleri bir filmde karşılarına çıkan uçan arabalar artık sadece filmlerde değil gerçek hayatta da karşımıza çıkmaya başladı. Görünüşe göre ilerleyen zamanlarda uçan arabalar sıkça karşımıza çıkacağa benziyor. Bunlardan gerçek bir tanesi PAL-V Pioneer Miami Sanat Haftası’nda görücülerinin beğenisine sunuluyor.

İsmi PAL-V Pioneer olan uçan aracın prototip modeli Miami 2020 ve Beyond da açıklandı. Bu etkinlik kapsamın da etkinliğe gelenlere araç hakkında açıklamalarda bulunuldu. Yerde ki hızı 160 Km/s, havada ki hızı ise 320 Km/s olan bu uçan aracın gelecek aylarda üretimine start verilmesi bekleniyor.

PAL-V’yi üreten mühendislerin başında gelen isim Mike Stekelenburg şu açıklamalarda bulundu;

“Sürekli uçan araba hakkında açıklamalar sunulmasına rağmen bunu ortaya koyan sınırlı sayıda üretici firma bulunmaktadır. Hem yerde hem havada gidebilen bu iki seçenekli araçlar kullanıcılarına eşi benzeri görülmemiş bir özgürlük imkanı tanıyor. Yani bir kapıdan diğer kapıya uçarak gitme özgürlüğü.” cümlelerini aktardı.  Bu yeni aracın hem kolay kullanılabilirliği ve güvenli tasarımının da üzerinde durdu. Bu sergilenen prototipin ardından üretimine başlanacak olan uçan aracın 425,000 avro civarında bir satış değeri olacağı belirtildi. (2,700,000 lira) Ürün teslimat tarihi olarak 2021 yılı düşünüldüğü sıralarda 70 adet sipariş alındığı da açıklandı.

Exit mobile version