Site icon Dijital Tekerlek

Fiat Scudo ve Ulysse yeni motor seçenekleriyle geliyor

Fiat Scudo van ve Ulysse MPV, bir süredir İngiltere’de satıştan kaldırıldı ancak İtalyan firma onları 2022’de çok sayıda konfigürasyon ve güç aktarma organıyla geri getiriyor.

Fiat Scudo ve Ulysse elektrikli motor seçeneklerine sahip olacak

Stellantis’e ait Fiat, Scudo ve Ulysse modellerini İngiltere’ye geri getirmek için Citroen Dispatch ve Peugeot Expert ile paylaşılan EMP2 platformunu kullanacak. Platform aynı zamanda Fiat’ın tek elektrikli minibüsü e-Ducato‘ya e-Scudo ve e-Ulysse adlı tamamen elektrikli modellerin eşlik etmesine de izin veriyor.

Tamamen elektrikli modeller için henüz bir performans rakamları açıklanmamış olsa da, Citroen’in e-Dispatch elektrikli minibüsü bir işaret olarak alırsak, 144 veya 205 mil maksimum menzile sahip 50 kWh veya 75 kWh pillere sahip olmasını bekliyoruz.

İçten yanmalı motorlu varyantlar hakkında da herhangi bir ayrıntı açıklanmadı ancak muhtemelen 2022 Citroen Relay‘de bulunan yeni Euro 6.3 uyumlu motoru alacaklar. Bu, 118 beygir güç ve 310 Nm tork veya 138 beygir güç ve 340 Nm tork ile 2.2 litrelik dört silindirli dizelden iki ayar durumu alacağı anlamına gelir.

Modüler EMP2 platformunda oturan yeni Scudo, üç farklı uzunlukta olacak: minibüs, combi veya cab. Fiat Ulysse MPV ayrıca altıdan dokuza kadar bir dizi oturma düzeni sunacak.

Teaser görüntüsü, Citroen Dispatch ve Peugeot Expert ile karşılaştırıldığında çok büyük bir fark göstermiyor. Yeni, daha büyük Fiat yazısı, ızgaranın merkezinde yer alıyor ve farlar, Stellantis’in bazı tasarım inceliklerine sahip görünüyor.

Benzer boyuttaki Citroen Dispatch’e bakılırsa, içten yanmalı motor versiyonu İngiltere için 23.000 £ civarında ve tamamen elektrikli e-Scudo için yaklaşık 30.000 £’dan başlayan fiyatlar bekleniyor. Ulysse MPV, Citroen Spacetourer ve Peugeot Traveller kardeşleriyle pazarı paylaşacak ve tamamen elektrikli modellerde yaklaşık 45.000 £ ‘dan başlayan fiyatlarla yaklaşık 35.000 £ ‘dan başlayan fiyatlar bekleyebiliriz.

Fiat, 2022’nin başında Scudo ve Ulysse için siparişlerin açılacağını söyledi.

“Yeni Honda Civic Hybrid, ilk kez karşımızda!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version