Site icon Dijital Tekerlek

Fiat Panda M-Sport ile ralliye hazır

Fiat Panda, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) takımı M-Sport ile ralliye hazır hale getiriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

M-Sport klasik Panda modelinin dış tasarımını Ford Fiesta R5 güç aktarma organları ile birleştiriyor. Bununla birlikte tasarım tarafında yapılan geliştirmeler Panda, oldukça dikkat çekici bir hale getiriliyor.

M-Sport Fiat Panda teknik özellikleri

Motor tarafında bizleri turboşarjlı 1.6 litrelik benzinli motor bekliyor. Bu motor ile model, 300 beygir güç, 500Nm tork üretebiliyor. Bununla birlikte model gücünü yola beş vitesli Sadev sıralı şanzıman ile yola aktarabiliyor. Ayrıca modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

B Grubu ralli otomobillerinden ilham alan tasarım detayları ile model standart versiyonu oldukça küçük olan Panda versiyonundan direkt olarak ayrışıyor. Bununla birlikte model tipik İtalyan şehir otomobili kimliğinden kurtuluyor. Eklentilere yer açmak adına dış kabuğunu 360 mm genişletme ihtiyacına duyan modelin Fiesta’dan aldığı eklentiler ile teknik tarafta Ford kimliğine daha yakın olduğunu söyleyebiliriz.

İç tarafta iptal edilen arka koltukların asıl amacı ağırlıktan tasarruf etmekten ziyade, yedek lastik için alan açmak adına yapılan bir hamle. Bununla birlikte M-Sport imzalı modelin FIA onaylı takla kafesi ve altı noktalı emniyet kemerlerine sahip olduğunu belirtmek gerek.

Son olarak özel bir müşterinin taleplerine göre geliştirilen Fiat Panda modelinin yalnızca tek olarak üretildiğini de hatırlatmak gerekiyor.

“Herbert Diess, Volkswagen Grubu CEO’su olarak devam edecek”

Exit mobile version