Site icon Dijital Tekerlek

Fiat Doblo Rekor Kırdı

Fiat Doblo Rekor Kırdı 2

Bilindiği üzere Fiat Doblo ticari araç sınıfında pastanın büyük bir payını almakta. Son gelişmelerde üretim olarak 2.000.000 dört tekerlek sınırını geçerek tarihe geçtiği görüldü.

Üretim aşaması ülkemizde gerçekleşen Doblo, bu sayede iç pazarda önemli bir ticari araç haline geldi. Fiat tarafından İtalya yerine ülkemizde üretilmesi ise dünyada sık karşılaşılan bir durum değil. 2000 yılından bu yana TOFAŞ’ta üretilen Fiat Doblo dört farklı jenerasyon ile ülkemizde üretildi ve hala daha üretilmeye devam ediyor. Hafta başında açıklanmış rakamlar gösteriyor ki Doblo 2 milyonuncu aracının üretimini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz dönemlerde 1.5 milyon araç seksenden fazla ülkeye ihraç edildi.

Dijital Tekerlek | Instagram

Yeni projelere de göz kırpan Doblo ile alakalı TOFAŞ CEO’su olan Cengiz Eroldu, Doblo’nun Türk otomotiv tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. 19 yıldır aralıksız olarak ülkemize ihracat katkısı veren aracın geliştirmesinde Tofaş ve çalışanlarının önemli rolleri olduğunu da ekledi. Ayrıca Doblo’dan edindikleri deneyimlerin yeni projeler için oldukça önemli olduğunu da söyledi

Exit mobile version