Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari’nin pilot konusunda seçeneği bol!

Ferrari'nin pilot konusunda seçeneği bol! 1

Formula 1’in güçlü ekiplerinden İtalyan otomobil üreticisi Ferrari, şampiyonada 4 şampiyonluğu bulunan hızlı pilotu Sebastien Vettel’den devam edip etmeyeceği konusunda bir yanıt istiyor. Eğer Vettel sözleşme için onay kararı verirse gelecek yıllardaki maaşı bir miktar azalmış olacak. 

Dünyayı kasıp kavuran COVID-19 virüsünden dolayı tüm motorsporları etkinlikleri durmuş durumda. Bu durumdan haliyle Formula 1 Dünya Şampiyonası da üst düzey şekilde etkilendi. Yapılacak olan tüm sözleşmeler görüntülü veya sesli şekilde yapılmaya çalışılıyor. 

Mercedes AMG Petronas F1 takımı da tamı tamına 7 şampiyonluğu bulunan efsanevi pilot Lewis Hamilton’a bir sözleşme önermişti. Vettel gibi Hamilton da bu ayın sonunda takımlarına cevaplarını iletecek. Ferrari F1 takımı Alman pilot için sert bir duruş sergiledi. Takım patronu Mattia Binotto yaptığı açıklamalarda Vettel’i istediklerini ancak şu durumda yapabileceklerinin hepsini şampiyon pilotun önüne koyduklarını söyledi. 

Vettel’in olumsuz yanıtının karşılığında Ferrari’nin pilot seçenek slotları boş kalmayacak. Renault’da bekleneni veremeyen fakat oldukça hızlı bir pilot olan Daniel Ricciardo ve bu sene Mclaren F1 takımında yarışıp yüksek dereceli sonuçlar elde eden Carlos Sainz de Ferrari’nin radarı arasında. Renault ve Mclaren F1 takımları pilotlarının sözleşmelerini tez vakitte yenileme peşinde, bu yüzden Ferrari F1 takımı Vettel’in kararını hemen alıp ona göre devam etmek istiyor. Şimdilerde boş olan bir pilot da Alfa Romeo Racing F1 takımındaki Antonio Giovinazzi. Ancak Ferrari bu pilot için çok da istekli değil. Mercedes’in kadrosunda bulunan George Russell, Alman takımı için bir alternatif ama asıl hedef Hamilton.

Nisan ayının sonu ve Mayıs ayınının başı biz Formula 1 severler için aksiyonlu geçecek. 

F1 Mercedes AMG’nin Geleceği Belirsiz!

Exit mobile version