Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari ve Mercedes Açıkladı!

Ferrari ve Mercedes Açıkladı! 1

Uzun yıllardır Mercedes AMG Petronas F1 takımında mühendislik direktörlüğü görevinde yer alan Aldo Costa, 2018 sezonunun sonunda Mercedes ile yollarını ayırmaya karar vermiş, Eylül ayının ortalarında ise tamamen görevini bırakmış ve istifasını vermişti.

Aldo Costa, Mercedes ile birleşmeden önce Ferrari’de en çok aranan isimlerden biriydi. 2011 öncesinde Ferrari takımında teknik direktörlüğe kadar yükselmiş ancak bazı sorunlardan dolayı kırmızı takımdan ayrılmıştı.

Başarılı mühendis, yaptığı röportajda Mercedes ve Ferrari hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mercedes’in Ferrari’ye göre çok daha rahat olduğu ve çalışılabilecek ortamın Mercedes’te daha uygun olduğunu söyledi.

Costa, “Ferrari’de iken her günümüz ayrı bir şekilde olaylı geçiyordu. Eve, bara, alışveriş merkezine gittiğim zamanlarda  insanlar bana her zaman Ferrari’nin durumunu soruyorlardı. Eğer o hafta kötü geçtiyse diyecek bir şey dahi bulamıyordum. İnsanlar da bana kötü şekilde bakıyordu. Çünkü her gün gazetelerin büyük veya küçük de olsa bir köşesinde hep Ferrari ile ilgili haberler oluyor. İtalyan halkı Ferrari’ye çok önem veriyor. Bu da bizlere ekstra bir baskı yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Ferrari’nin eski mühendislerinden Stella, Aldo Costa ile aynı fikirde değil. Ferrari’nin diğer takımlardan hiç de az kalır bir yanı yok hatta Ferrari’nin diğerlerinden çok daha iyi durumda olduğunu söyledi. 

Stella, “Ferrari aslında çok kaliteli bir takım ancak Formula 1 ana merkez olarak İngiltere’de iş yaptığı için Ferrari için zor oluyor. Başarılması zor bir şey değil. Şimdiki direktör olan Mattia Binotto da tecrübeli ve başarılı bir isim ve Ferrari’nin de Binotto ile başarılara imza atacağından hiç şüphem yok.” dedi. 

Exit mobile version