Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari Testarossa, tamamen elektrikli ve 21.yüzyıl ikonu

Ferrari Testarossa, tamamen elektrikli ve 21.yüzyıl ikonu 16

Efsane Ferrari Testarossa modeli tamamen elektrikli bir şekilde bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ferrari tarafından geçtiğimiz günlerde 812 Competizione modeli tanıtılmıştı. Bununla birlikte marka 12 silindir motor ve kapı detayları ile birlikte nostaljik detayları kullanıcılara sunuyor. Pilli modellerinde geleceği göz önünde bulundurulduğunda; eski ikonik modeller elektrik gücü ile çok güzel hayal edilebiliyor.

İsviçreli Officine Fioravanti’nin tarafından yapılan ve halen geliştirme aşamasında olan; elektrikli Ferrari Testarossa tarafından ilk görseller geldi.

Ferrari Testarossa teknik özellikleri nasıl olacak?

Model dışarıdan kamuflaja rağmen stok bir görünüme sahip izlenimi veriyor. Fakat model 4.9 litrelik düz 12 silindir motor yerine tamamen elektrikli bir güç aktarma organına sahip. Bununla birlikte modelin detayları henüz netleştirilmiş değil.

Güç aktarım organları değişen modelin Fioravanti tarafı ağırlığının 120 kilogram azaltıldığını belirtmekte. Bununla birlikte model titanyum egzoz sistemi, kilitleme önleyici frenlere ve çekiş kontrolü ile donatılmakta. Diğer teknolojik hamleler arasında Brembo frenler, Ohlins elektronik amortisörler, ayarlanabilir viraj demirleri ve Brembo GT3 Class yarış lastiğine sahip alaşımlı jantlar yer alıyor.

Officine Fioravanti, “Otomobilin ihtiyaçlarını ve isteklerini dikkatle dinledik,” “Her yönüyle sabırla ilgilendik. Tarz açısından çok az ayrıntı değiştirildi, zamansız bir tasarımdan ödün vermeden saflığını zenginleştirdi.” cümlelerini kullanmakta.

Son olarak modelin bu yılın sonlarında tam olarak ortaya çıkması bekleniyor. Bununla birlikte merakla beklenen modelin detaylarına resmi olarak açıklanması ile kavuşabileceğiz.

“Cupra Leon 242 beygirlik benzinli motora kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version