Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari Testarossa Restomod daha güçlü halde bizlerle

Ferrari Testarossa Restomod, Officine Fioravati tarafından paylaşıldı. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

1980’lerde üretilen Testarossa modeli oldukça ikonik tasarımı ile günümüzde dahi birçok otomobil severe hitap edebiliyor. Bununla birlikte yeniden üretilen model eski tasarımını, modern teknoloji ile birleştirerek daha hızlı bir hale getiriliyor.

Ferrari Testarossa Restomod teknik özellikleri

Güç aktarma organında bizleri; orijinal modelde bulunan 4.9 litrelik V12 motor bekliyor. Bununla birlikte model 510 beygir güç ve 599Nm tork üretebiliyor. Orijinal versiyonda ise model 385 beygir güce, 490Nm tork değerine sahipti. Aradaki güç farkını oluşturan iyileştirmeler henüz resmi olarak açıklanmadı.

İtalyan harikası spor otomobil ulaştığı 324 km/s hız ile oldukça etkileyici bir hale geliyor. Orijinal versiyon ise 290 km/s hıza ulaşabiliyordu. Bununla birlikte model daha iyi hızlandığı gibi, daha iyi bir şekilde yavaşlayabiliyor. Modele eklenen kilitleme önleyici frenler ve çekiş kontrolü ile model oldukça stabil bir kullanıma kavuşuyor. Ayrıca süspansiyon tarafında Öhlins amortisörler, fren tarafında ise özel Brembo frenler bizleri bekliyor.

Tasarım detayları

Dışarıdan baktığınız vakit orijinal modelden neredeyse farkı olmayan otomobilin en dikkat çeken değişimi; 16″ boyutunda olan jantlarının önde 17″, arkada ise 18″ boyutuna yükseltilmesi. Bununla birlikte model üzerinde yapılan detaylı çalışmalar ile 130 kilogram hafifletiliyor.

İç tarafta orijinal modelde bulunan plastik parçalar yerine, alüminyum parçalar kullanılıyor. Bununla birlikte model Apple CarPlay desteğine de sahip. Ayrıca modelin Bluetooth desteğine de sahip olduğunu belirtmek gerek.

Son olarak Fioravanti tarafının imzasını taşıyan Testarossa restomod, klasik görünümü ve modern teknolojisiyle kullanıcılarına keyifli anlar sunmayı hedefliyor.

“2022 BMW X3 M40i modelinin ilk resmi görüntüleri bizlerle”

Exit mobile version