Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari Testa Rossa J EV modeli 3/4 ölçekli olarak tanıtıldı

Ferrari Testa Rossa J EV modeli 14 yaş ve üstü çocuklar için tasarlanan yüzde 75 ölçekli tamamen elektrikli bir kopyasını üretmek için The Little Car Company tarafıyla anlaştı.

Model yalnızca 299 adet üretilecek. Bununla birlikte model 78.765 Sterlin seviyesinden başlayarak satışa sunulacak. Piyasaya baktığımızda bu fiyat ile düşük kilometreli bir Ferrari F430 modeli satın almak mümkün.

Ferrari Testa Rossa J EV teknik özellikleri

Modelin çizimi; Ferrari tarafının Classiche departmanı tarafından sağlanan orijinal tasarım çizimleri kullanılarak yapıldı. Bununla birlikte model 3100 milimetre uzunluğa, 1100 milimetre yüksekliğe ve 700 milimetre genişliğe sahip.

Testa Rossa J modeli gücünü ön tarafa yerleştirilen ve üç pille çalışan elektrik motorundan alıyor. Bununla birlikte model Novice, Comfort, Sport ve Race modları ile birlikte sunuluyor. Modelin 60 km/h değerinde bir azami hızı sunabildiği özellikle belirtiliyor. Ayrıca modelin tek bir şarj ile 88 kilometre yol alabileceği iddiaları mevcut.

Jant tarafında model 12″ boyutunda jantlara sahip. Modelde F8 Tributo pedalları da dahil olmak üzere tam boyutlu Ferrari modellerinden bazı bileşenler ve stil ipuçları bizleri bekliyor.

Modelde lastik tarafında Pirelli tercih edilirken; Bilstein coilover amortisörleri ile birlikte modelde özel yaylar mevcut. Ayrıca paketin bir parçası olarak modelde rejeneratif frenleme de mevcut.

Ferrari tarafı ise direkt olarak model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Aracın gelişimi boyunca güvenlik bir öncelik oldu. Metal yan paneller güçlendirildi ve isteğe bağlı bir roll-bar şasiye sabitlenebilir. Brembo disk frenler, fren performansını en üst düzeye çıkarmak için orijinal kampana sisteminin yerini alıyor ve bunlar hidrolik bir el freni ile tamamlanıyor.”

İç yaşam alanı tasarım detayları

Otomobilin iç tarafına baktığımız vakit deri döşemeler bizleri bekliyor. Bununla birlikte orijinal 1957 modeline direksiyon tedarik eden Nardi markasıyla bu model içinde birlikte çalışılıyor. Modelin direksiyonu Nardi tarafından sağlanıyor. Modelin klasik olan kadranları elektrikli bir modele göre yeniden tasarlandı. Bu sayede modelde yağ ve su göstergeleri yerine pil ve motor sıcaklıklarını gösteren göstergeler mevcut. Ayrıca klasik olan yakıt göstergesi de artık pilin şarj durumunu gösteriyor.

Son olarak isteyen müşteriler modeli 14 farklı görünüm ve 53 gövde rengi ile istedikleri gibi özelleştirebiliyor.

“Tekerlekli Sohbetler: Babür Gürel”

Exit mobile version