Site icon Dijital Tekerlek

Özel versiyon Ferrari SP48 Unica gösterildi

Ferrari SP48 Unica, F8 Tributo gücüyle birlikte özel projeler kapsamında geliştiriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Özel olarak geliştirilen F8 Tributo temelli SP48 Unica modeli; özel istekler doğrultusunda yeniden tasarlanıyor. Bununla birlikte Ferrari Styling Centre tarafından tasarlanan otomobil, oldukça köşeli bir on uca ve penceresiz bir arka kısma sahip. Ayrıca İtalyan otomobil üreticisinin 48. özel proje otomobili olarak adlandırılan model; kendine özgü tasarımı ve sahip olduğu süper otomobil altyapısı ile beklentileri yükseltiyor.

Ferrari SP48 Unica tasarımı

Modelde ilk dikkat çeken nokta, F8 modelinde gördüğümüz arka camın tamamen kaldırılıyor olması. Bununla birlikte arka görüş noktasında camın eksikliği ile görüş açısı zayıflıyor olsa da; genel tasarım itibariyle arka tarafa uzanan bütünlük oldukça sportif duruşu ön plana çıkartabiliyor. Arka spoylere ve tamponlara baktığımızda; maksimum hava akışı için geliştirilen ızgaralar bizleri bekliyor. Bu sayede modelin özel tasarımı, sürüş dinamiklerinde olumlu bir etki yaratıyor. Yan camlarda bulunan ara soğutucu girişi sayesinde de motorun sesi direkt olarak kabine iletilirken, soğutma noktasında model desteklenebiliyor. Ayrıca genel tasarıma göre uzun görünen arka çıkıntı ile yere basma kuvveti artarken; tavan alanındaki baskı azaltılıyor.

Yenilenen far tasarımları ile beraber, hem önden hemde arkadan modeli ayırt etmek mümkün. Çift çıkışlı egzozlara sahip olan büyük arka difüzör paketi ile modelin yere basma kuvveti artıyor.

İç yaşam alanına ilişkin herhangi bir görsel paylaşılmazken; koltuklarda, döşemelerde kırmızı kumaş ve özel eşik kaplamalarının kombinasyonu bizleri bekliyor.

Ferrari SP48 Unica teknik özellikleri

Özel proje aracı SP48 Unica modelinde, F8 Tributo platformu ile çift turboşarjlı V8 motor bizleri bekliyor. Bununla birlikte özel proje aracının teknik detaylarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken; F8 Tributo modelinin kurulumu üzerinden yorum yapmak mümkün. SP48 Unica modelinin 710 beygir güce, 770 Nm tork değerine sahip olması beklenmekte. Şanzıman tarafında ise model 7 vitesli çift debriyajlı şanzımana sahip.

Açıklamalar

Ferrari tarafından özel proje otomobiline ilişkin aşağıdaki ifadeler kullanılıyor;

“SP48 Unica, şirketin temel yenilik ve tutku değerlerinden ilham alarak ve ona saygı göstererek, mevcut bir modeli ustaca bir etkiye dönüştürme hedefine ulaşıyor.”

 “Bu gelişmiş üretim süreci, sağlam bir hacimden oyulmuş gibi görünen, kusursuz bir süreklilik ve dinamik akışkanlık hissi yaratan mükemmel 3D ızgaralarla sonuçlandı.” 

Son olarak modelin fiyatına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak modelin 203.450 Sterlin başlangıç fiyat etiketine sahip olan Ferrari F8 Tributo’dan daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

“2022 Lexus LS Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri”

Exit mobile version