Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari Purosangue üretim gövdesi ile kameralara yakalandı

İtalyan otomobil üreticisinin 2022 yılında sunmayı planladığı performans SUV modeli Ferrari Purosangue kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ferrari tarafının ilk SUV modeli olma özelliğine sahip olan Purosangue modelinin üretim versiyonu çepeçevre kaplı olarak görüntülendi. Bununla birlikte genel tasarım anlamında coupe-SUV anlayışına sahip olduğu düşünülen modelin direkt olarak; Lamborghini Urus ve Porsche Cayenne Coupe gibi performanslı SUV modellere rakip olması bekleniyor.

İlk etapta Maserati Levante gövdesi altında test ediliyordu. Bu nedenle tasarım tarafında uzun süredir gizlenmeyi başaran modelin ilk prodüksiyon gövdesi görselleri bizlerle. Bununla birlikte sahip olduğu ağır kamuflaj nedeniyle tüm detaylar gizleniyor. Fakat farklı açılardan bakıldığında bir SUV modele göre daha alçak olan tavan çizgisi direkt olarak göze çarpıyor.

Kamuflajın detaylarına baktığımız vakit motor kaputunda hava girişlerinin bulunması oldukça yüksek ihtimal. Bununla birlikte ön ve arka far tasarımının da keskin ve sportif olması bekleniyor. Arka tarafta bizleri bekleyen dört çıkışlı egzoz borularından duyacağımız ses ise şimdiden büyük bir merak konusu. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki modelin ismi İtalyanca’da “safkan” anlamına geliyor.

Ferrari Purosangue modeline ilişkin açıklamalar

Ferrari’nin Baş Teknik Sorumlusu Michael Leiters, Autocar üzerinden model ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Bu araç ve teknik konsept konusunda ikna oldum.”

“Sanırım bir tarafta gerçek bir SUV olan ve SUV müşterilerini onu satın almaya ikna edecek bir konsept ve paket bulduk, ancak diğer tarafta mevcut SUV’lardan çok büyük bir konsept farklılığı var.” 

“Zorluk Ferrari için yeni bir segment açmak.”

“Her zaman çok, çok keskin pozisyonlara sahibiz. Arabaları belirli, odaklanmış bir şekilde geliştirmeye ve belirli takaslara kolayca karar vermeye yardımcı olur. 

“DS 3 Crossback E-Tense daha verimli bir hale geliyor”

Exit mobile version