Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari, Krizi Şansa Çevirebileceklerini Açıkladı: Vettel Ve Leclerc

Ferrari, Krizi Şansa Çevirebileceklerini Açıkladı: Vettel Ve Leclerc 2

Formula 1 de sadece bir yıl geçirip 2019 yılında Ferrari’ye katılan Leclerc, çok az bir zaman diliminde dört kez şampiyonluk almış takım arkadaşına rakip olabilecek hale geldi. Bunun sonucunda sezonu Vettel’in çok ilerisinde tamamladı. Bu iki yarışçı bütün sezon ekiplerinin verdiği emirler konusunda sıkıntı yaşayarak Brezilya’da hata yaparak yarış dışı kalmışlardır. Söz konusu yarıştan sonra takım lideri Binotto, yaşanan bu kazanın onlar için şanslı bir olay olduğunu ve bu sayede gelecek sezona kadar bu iş üzerinde çalışabileceklerini belirtti.

Basına açıklama yapan Camilleri şu ifadeleri kullandı;

“İki yarışçı arasındaki durum hakkında birçok şey yazıldı. Fakat şunu bilmelisiniz ki kapalı kapılar arakasında bu ikili gayet iyi anlaşmaktadırlar. Birbirlerine olan saygılarını asla kaybetmediler, şakalaşıp, aralarındaki ilişkiyi harika tutuyorlar. İki yarışçının da rekabetçi yapıda olmasından dolayı Brezilya kabusu kafalarından hemen silinip, bu konuda neler yapılacağına odaklanılmış durumdadır. Bu kazada sadece kendilerinin değil Ferrari’nin de zarar gördüğünü her iki yarışçıda bilmektedirler. Aslında bu durum takım liderlerinin onları daha kolay yönetmesini sağlayacaktır. Çünkü ikisi de batırdıklarının farkında ve toparlamak için her ne gerekiyorsa yapmaya hazırlar.”

Camilleri, Leclerc’in performansından Vettel’in etkilendiğini de belirtti.

“Açık olmak gerekirse ufak tefek hatalar yaptık ve araç üzerinde sıkıntılar yaşadık. Bu durumdan dolayı ise araç içerisinde rahatsız oluyorsunuz ve gerekmeyen riskler alıyorsunuz. Charles’in çok iyi bir yetenek olduğunu hepimiz biliyoruz bunu şimdiye kadar yaptıklarıyla fazlasıyla ortaya koydu. Kendini sadece bir sürücü olarak değil takımın bir parçası olarak gördü ve bu bizim için çok daha iyi bir olanaktır. Sene başında iki yarışçının arasındaki performans da eşitlik görülürse Vettel’e öncelik verilerek bir numaralı yarışçı olacağı belirtildi. Şimdi ise bu durumun söz konusu olmadığını her iki yarışçı da takımın bir numaralı yarışçısı gibi olacağını ve takımın hepsinin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmekteyiz. Bu da bize gerek duyduğumuz zaman takım puanlarını maksimum seviyeye çıkarabilmemizin imkanını sunacaktır.”

Görsel Kaynakları:

https://www.motorbox.com/auto/sport/f1/news/f1-2017-vettel-rinnova-con-la-scuderia-ferrari-fino-al-2020 https://www.goodfon.com/download/ferrari-formula-1-f1/1920×1080/

Exit mobile version