Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari İç Tasarımını Değiştiriyor

Ferrari İç Tasarımını Değiştiriyor 2

Ferrari 2020 yılında bambaşka bir şekilde girerek sezon içindeki tüm yarışlarda kafaya oynayarak sezonu en iyi şekilde birinci bitirmenin yollarını arıyor. Yeni sezonda araçlarında oluşturacak olan küçük değişiklikler ile daha farklı şekilde hazırlanmak isteyen Ferrari, hafif bir karbon vites kutusu tasarımı ile geçiş yaparak bu sayede araçtaki fren dengesizliğinin de önüne geçmiş olacak. Ferrari, aerodinamik verimliliği olumsuz etkilemeden en az zarar ile çıkarak araçta farklı noktalara dokunmak istiyor.

FIA teknik düzenlemelerde herhangi bir değişiklik yapmayarak Pirelli lastiklerinde de aynı ortamı oluşturacağı benzemektedir. Takım teknisyenleri, 2021 yılındaki devri göz önünde alındığında araçla ilgili problemleri çözmek için bazı araştırmalar yapmaktadır. Bu sebepten ötürü 2019 araçları ile 2020 araçlarının görünümleri arasında pek bir fark olmayacak. Hidrolik kontrollü ön süspansiyona ek olarak burun kısmında değişiklik yapacak Ferrari, ön kısmında yapacağı değişiklikler ile birlikte aracın farklı noktalarında değişiklik yapmayı hedeflemektedir.

İç Tasarımda Değişiklik Olacak

2020 Ferrari aracında vites kutusu yaklaşık olarak 30 mm daha kısa olacak ve bu sebepten ötürü de yeni aracın dingil mesefesi 2019’a kıyasla daha kısa olacak. Bu sayede sürücünün daha rahat hareket etmesini sağlayacak. Ön ve arka taraftaki hidrolik süspansiyon kontrolü, düşük hızlarda aerodinamik yükü artırmak adına son derece faydalı olabilecek. Araç içerisinde yapılan vites tasarımı sayesinde fren mesafesi de etkilenmiş olacak ve istikrarlı bir şekilde aracın sürüşü devam edecek.

Exit mobile version