Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari F8 Tributo modeline Novitec dokunuşu

Ferrari F8 Tributo modeline Novitec dokunuşu 27

Ferrari F8 Tributo modeli İtalyan markaları için modifikasyonları ile meşhur olan tuner Novitec’in ellerinde. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

F8 Tributo modeli stok haliyle dahi bir çok kişinin hayalini kurduğu inanılmaz bir model. Bununla birlikte Novitec tarafı, bu modeli daha da hızlandırıp, genişleterek kullanıcılara sunuyor.

Ferrari F8 Tributo N-Largo teknik özellikleri

Model stok olarak 710 beygir güce sahip olan twin-turbo 3.9 litre V8 motora sahip. Bununla birlikte model stok olarak; 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında 2.9 saniye değerine sahip. Oldukça hızlı olan modeli yeterince hızlı bulmayan kullanıcılar için devreye Novitec firması giriyor.

Novitec modeli daha hızlı, daha güçlü ve 12.95 santimetre daha geniş hale getiriyor. Alman tasarımcı Vittorio Strosek tarafından F8 modeli için tasarlanan ve markanın imza niteliğindeki N-Largo gövde kiti sayesinde model bambaşka bir hale bürünüyor. Bununla birlikte model yeni ön ve arka tamponlara, kaput detayına ve ince bir ördek spoylere kavuşuyor.

Novitec, modeli daha konforlu bir sürüş için normal sürüş yüksekliğini 35 milimetre alçaltan yaylar ile donattı. Bununla birlikte modelin jant tarafında; 21″ boyutunda ön ve 22″ boyutunda arka tarafta yer alan Vossen NF10 jantlar bizleri bekliyor.

Modelin performans artışı için yeniden ayarlanan motoru ile birlikte model 818 beygir güce, 930 Nm tork değerine ulaştı. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.6 saniyeye düştü. Bahsettiğimiz bu güç F8 modelinin standart yedi vitesli otomatik şanzıman kutusuyla birlikte yola aktarılıyor. Ayrıca modelin ark tarafında yeni olan paslanmaz çelik egzoz uçları bizleri bekliyor.

Son olarak Novitec tarafı, F8 Tributo N-Largo modelinden yalnızca 15 adet üretmeyi planlıyor. Modelin fiyatı henüz belli değil. Fakat stok olarak model 274.000 Dolar değerinde bir başlangıç fiyatına sahip.

“ABT MK8 Golf R modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version