Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari CEO’su Elektrikli Modeller Hakkında Açıklama Yaptı

Ferrari CEO’su Elektrikli Modeller Hakkında Açıklama Yaptı 2

İtalya merkezli ve dünya standartlarının üstünde olan otomobillerin başında gelen Ferrari, çağa ayak uydurarak elektrikli modeller için çalışmalara başlamıştı. Çalışmalara başlasa da piyasaya hızlı bir şekilde sürülmeyecek elektrikli Ferrariler ile alakalı, şirketin CEO’su Louis C. Açıklama yaptı. Yaptığı açıklama ile Ar-Ge ekiplerinin bu tarz otomobiller için çalışmalar yürüttüğünü fakat üretim ve satış anlamında ileriye dönük bir planlarının olmadığını açıkladı. CEO, Lois C. Açıklamasına göre yaklaşık olarak 6 yıl daha Ferrari, elektrikli otomobil üretmeyecek.

Ferrari Batarya Teknolojisine Karşı

Dünya genelinde sağlanan batarya teknolojisinin Ferrari için yetersiz olduğunun altını çizen Louis, bu teknolojinin bizim araçlarımıza sağlanabilmesi için birçok level atlaması gerektiğini açıkladı. Bu seviyeler de bir batarya teknolojisine yönelik bir araç çıkarımı yapılamayacağının altını çizen Lois, önümüzdeki 6 sene içerisinde herhangi bir elektrikli otomobil girişiminin olmayacağını açıkladı. Bu açıklamasıyla birlikte, geçtiğimiz günler de Ferrari hakkında çıkan “2022 yılına kadar elektrikli otomobil çıkacak” haberleri de gerçeği yitirmiş oldu. Kısa vadede elektrikli otomobil düşünmeyen Ferrari yetkilileri, 2027 senesinden sonra gelişen teknolojiyi en iyi şekilde yansıtacaklarını açıkladı.

Bu haber ile birlikte elektriği ve en iyi markayı aynı anda denemek isteyen birçok araç severin de hayalli bir sonraki yıllara aktarılmış oldu. Yapılan çalışmalar devam etse de üretim konusunda Ferrari’nin biraz daha bekleyeceği gözüküyor.

Exit mobile version