Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari bu yıl iki yeni model tanıtacak

Ferrari 812 GTS

2019, Ferrari için çok yoğun bir yıldı. 12 ay içinde İtalyan otomobil üreticisi beş yeni model piyasaya sürdü: SF90 Stradale, F8 Tributo , F8 Spider, 812 GTS ve Roma. Ferrari ticari şefi Enrico Galleria yaptığı açıklamada bu seneyi pas geçeceklerini belirtmişti. Ancak Autocar’a konuşan Galleria, Ferrari bu yıl iki yeni model tanıtacak dedikodusunu doğruladı.

Ferrari bu yıl iki yeni model tanıtacak

Enrico Galleria yaptığı açıklamada 2022’ye kadar 15 yeni model piyasaya sürmeyi planladıklarını belirtmişti. Bu plana istinaden geçen sene 5 yeni model tanıtmışlardı ve bu sene yıl sonuna kadar 2 yeni modeli lanse etmeyi düşünüyorlar.

Covid-19 salgını otomobil endüstrisinde yaygın bir bozulmaya neden olmadan önce, Ferrari 2020’nin ikinci yarısında iki gizemli modeli ortaya çıkarmayı planlıyordu.

Beklediğimiz gibi, Galliera gizemli modelleri hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı, ancak Ferrari’nin farklı segmentlere genişleyebileceğini ima etti. “Yeni, kullanılmayan pazarlara bakmaya devam edeceğiz” dedi. Lüks otomobil üreticisi oldukları gerçeğini koruyarak her türlü segmentte üretim yapabileceklerini belirtti.

“Yeni segmentlere baktığımızda, Ferrari markasının ruhunu ve konumlandırmasını aklımızda tutmalıyız ve bu tek sınırımız. Spor ve GT otomobilleri gibi bazı doğal segmentler var, ancak diğer segmentlere de uzun süre bakabiliriz çünkü bizim markamız ile uyumlular.”

Bahsedilen segmentlerden biri şüphesiz ki SUV pazarı olacak. Purosangue Ferrari’nin ilk SUV’si olacak, ancak 2022’ye kadar piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Peki Ferrari’nin iki gizemli modeli ne olabilir? 

Potansiyel olarak Ferrari, LaFerrari Aperta’nın halefi olarak SF90 Stradale’ın cabrio versiyonunu yapabilir. Bu yılın başında casus gazetecilerin verdiği bilgiye göre Ferrari 488 GTB‘nin elektrikli güç aktarma organları ile test edildiği söyleniyor. Bunun dışında Ferrari, muhtemelen Monza SP1 ve SP2‘ye katılmak için retro esintili bazı Icona modellerini de ekleyecek.

Ferrari CEO’su Elektrikli Modeller Hakkında Açıklama Yaptı

Exit mobile version